Συνεργασία ΕΚΠΑ και Χάρβαρντ

Την έναρξη Εντατικού Αγγλόφωνου Προγράμματος Σπουδών με τίτλο «Clinical Epidemiology: From Theory to Application», το οποίο οδηγεί στην απονομή Βεβαίωσης (Certificate), ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας των Πανεπιστημίων Harvard και ΕΚΠΑ.

Το μνημόνιο αφορά τη συνεργασία των Τμημάτων Επιδημιολογίας του T.H. Chan School of Public Health και της Ιατρικής Σχολής των δύο Πανεπιστημίων. Για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις 21-25 Οκτωβρίου 2024, στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, με διδάσκοντες τους διευθυντές των Τμημάτων Επιδημιολογίας των δύο Πανεπιστημίων.

Στο πρόγραμμα δεκτοί γίνονται έως και 32 μεταπτυχιακοί φοιτητές (φοιτητές ΠΜΣ ή υποψήφιοι διδάκτορες) Σχολών Επιστημών Υγείας (ενδεικτικά Τμημάτων Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικού και Νοσηλευτικής), με βασικό πτυχίο βιοϊατρικών επιστημών. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 20/9/2024.

Η επιλογή των φοιτητών θα γίνεται από τριμελή Συντονιστική Επιτροπή και θα βασίζεται στα ακόλουθα κριτήρια: Βαθμός πτυχίου – Μέσος όρος βαθμολογίας σε προπτυχιακά (και μεταπτυχιακά, εάν υπάρχουν) μαθήματα σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο του Προγράμματος Σπουδών – Πιστοποιημένη γνώση αγγλικής γλώσσας (κατά προτίμηση επιπέδου C2) – Κατοχή δεύτερου πτυχίου Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών, εάν υπάρχει, σχετικού με το αντικείμενο του προγράμματος – Ερευνητική δραστηριότητα – Δημοσιεύσεις – Αυτοπεριγραφική έκθεση (personal statement) στην αγγλική (max 500 λέξεις) – Δύο συστατικές επιστολές στην αγγλική – Προφορική συνέντευξη. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, προκρίνονται στην αξιολόγηση η προφορική συνέντευξη, ο βαθμός πτυχίου και η γνώση της αγγλικής.