Θέλουν αυστηρότερους νόμους στα σύνορα οι Γερμανοί

Η πλειοψηφία Γερμανών υπέρ αυστηρότερων νόμων στα σύνορα σύμφωνα με δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τον φορέα YouGov για λογαριασμό του πρακτορείου dpa το διάστημα 2-10 Σεπτεμβρίου δείχνει πως η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται υπέρ αυστηρότερων νόμων στα σύνορα.

Διακοπή των συνομιλιών για το μεταναστευτικό στη Γερμανία

Ειδικότερα, από την έρευνα προκύπτει ότι ανεξάρτητα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η πλειοψηφία των Γερμανών απαιτεί αυστηρότερες ρυθμίσεις στα σύνορα της χώρας τους.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 71% των ερωτηθέντων ζητά περισσότερες επαναπροωθήσεις στα γερμανικά σύνορα. Στην ερώτηση, αν τίθενται υπέρ των συνοριακών ελέγχων, ακόμη και του κλεισίματος των συνόρων σε ορισμένες περιπτώσεις, ως μέσου περιορισμού της μετανάστευσης, το 45% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ ανεπιφύλακτα. Ένα 28% βλέπει θετικά μια τέτοια προοπτική, ενώ το 1/5 των ερωτηθέντων απορρίπτει τέτοιες πρακτικές.

Το 82% των ερωτηθέντων δηλώνει υπέρ της απέλασης προσώπων που δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στη Γερμανία. Στους ερωτηθέντες άνω των 60 ετών το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 95%. Ως προς το συγκεκριμένο ερώτημα δεν καταγράφεται κάποια διαφορά στις προσεγγίσεις ανάμεσα σε ερωτηθέντες από την πρώην δυτική και την πρώην ανατολική Γερμανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ