Μια ξεχωριστή βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», που διοργανώνει κάθε χρόνο από το 2018 και μετά ο Παναθηναϊκός, έχει εξελιχθεί πλέον σε θεσμό. Φέτος, ωστόσο, είναι ξεχωριστό. Ηταν εξ αρχής γνωστό ότι δεν μπορούσε να διεξαχθεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στο οποίο γίνονται έργα ανακαίνισης ενόψει της νέας σεζόν, και έτσι η ΚΑΕ πήρε την απόφαση να διοργανώσει ένα μοναδικό event στο Καλλιμάρμαρο. Πήρε την απαραίτητη έγκριση από την ΕΟΕ και αύριο θα βάλει το μπάσκετ και πάλι στο ιστορικό στάδιο, που έχει συνδεθεί με μια από τις μεγαλύτερες στιγμές του αθλήματος στην Ελλάδα, την κατάκτηση από την ΑΕΚ του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1968.

Το τουρνουά δεν είναι ακριβώς… τουρνουά, αλλά στην πραγματικότητα δύο φιλικοί αγώνες μεταξύ τεσσάρων ομάδων, που θα γίνουν την ίδια μέρα. Αύριο Σάββατο. Στις 19.00 θα παίξει η Εφές με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και στις 22:00 ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Παρτιζάν. Τα 35.000 εισιτήρια που εξέδωσε η ΚΑΕ στις αρχές Αυγούστου εξαφανίστηκαν εν ριπή οφθαλμού, μέσα σε μόλις 35 ώρες. Και το πλήθος που θα μαζευτεί αύριο στο Καλλιμάρμαρο θα είναι το μεγαλύτερο που έχει μαζευτεί στην Ευρώπη για αγώνα μπάσκετ τα τελευταία τουλάχιστον 50 χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός θα δώσει και σήμερα ένα φιλικό αγώνα προπονητικού χαρακτήρα στο κλειστό της Γλυφάδας με αντίπαλο τη Μακάμπι. Ενώ και ο Ολυμπιακός αναχωρεί απόψε για τη Σικελία, όπου θα παίξει κι αυτός φιλικό με την Τράπανι την Κυριακή το βράδυ.

Σήμερα αρχίζει στο Περιστέρι και το τουρνουά στη μνήμη του Νίκου Φάσουρα με τον αγώνα Περιστέρι – Πανιώνιος (19.00). Αύριο θα παίξουν ο Πανιώνιος με την ΑΕΚ (19.00) και την Κυριακή ΑΕΚ – Περιστέρι (19.00).