«Δεν τραβάει, κάντε κάτι!»

Ο Αντριαν Νιούι αφήνει τη Red Bull και θα αρχίσει να εργάζεται στην Aston Martin από τις αρχές Μαρτίου του 2025. Σαφώς, αυτό είναι ένα νέο πλήγμα για τη Red Bull που δείχνει να έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της, σε συνδυασμό με τη νωχελική φετινή εμφάνισή της, που την οδηγεί στην απώλεια του φετινού πρωταθλήματος, ελέω και της δυναμικής εμφάνισης της McLaren η οποία ήδη στο Μπακού κατάφερε να προσπεράσει τη Red Bull στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και διεκδικεί έναν τίτλο!

Παρά τη βαθμολογική «ασφάλεια» που κατέχει – ακόμη – ο Μαξ Φερστάπεν, ο Ολλανδός δεν κρύβει την ανησυχία του για το φετινό πρωτάθλημα τονίζοντας ότι και τα δύο πρωταθλήματα δεν έχουν ακόμη κλειδωθεί! Ο ίδιος ρίχνει τα βέλη στην ομάδα του: «Εναπόκειται στην ομάδα να έρθει με πολλές αλλαγές στο μονοθέσιο γιατί βασικά μετατράπηκε από ένα κυρίαρχο αυτοκίνητο σε ένα αυτοκίνητο που δεν μπορεί να οδηγηθεί σε διάστημα έξι έως οκτώ μηνών. Οπότε αυτό είναι πολύ περίεργο, για μένα, και ναι, πρέπει πραγματικά να αλλάξουμε τα πάντα». Ο Φερστάπεν πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ τους εμπρός και του πίσω μέρους του μονοθεσίου.

Πήρε το βάπτισμα και συνεχίζει

Πάντως, όλες οι ομάδες αναζητούν – και προσβλέπουν – για το μέλλον νέους οδηγούς που θα οδηγήσουν τα επερχόμενα μονοθέσια, πιλότοι ικανοί με ταλέντο σε μια εποχή που η υβριδική τεχνολογία θα έχει περισσότερη παρουσία. Ανάμεσα σε αυτούς του οδηγούς είναι και ο Ολιβερ Μπέρμαν, που αντικατέστησε τον Κέβιν Μάγκνουσεν στο κόκπιτ της Haas VF-24 στο Μπακού. Αυτό ήταν το δεύτερό του GP – μετά το εντυπωσιακό του ντεμπούτο πριν από έξι μήνες με τη Ferrari. Ο 19χρονος Μπέρμαν είναι οδηγός της Ακαδημίας της Ferrari, ενώ πρωταγωνιστεί στη Formula 2.

ΝΙΚΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ