Στον αστερισμό του bullying

Στον αστερισμό του bullying

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζει στον αστερισμό του bullying, στο πλαίσιο του γενικού ξεκατινιάσματος, το οποίο εξελίσσεται στο κόμμα της χαράς, με αποτέλεσμα αρκετοί εξ υμών και ημών να… στενοχωρούμεθα βαθύτατα για την κατάντια. Δεν γνωρίζω τι συμβαίνει με τη δική σας περίπτωση, πόσο δηλαδή σας έχουν επηρεάσει όλα αυτά, αλλά εγώ έχω ήδη διαταραχές ύπνου από την… αγωνία τού πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό.

Επί του παρόντος πάντως, όπως προανέφερα, το κόμμα έχει εισέλθει στη φάση του bullying, με τις καταγγελίες να πέφτουν βροχή, λες και πρόκειται για 15χρονα τα οποία πλακώνονται στις σχολικές αίθουσες. Κατήγγειλε bullying η Κατερίνα Νοτοπούλου από τον έκπτωτο πρόεδρο Κασσελάκη, εκείνος έβαλε κάτι δικούς του να την προκαλέσουν να καταθέσει ό,τι στοιχεία έχει στον εισαγγελέα, η Νοτοπούλου δήλωσε ότι διαθέτει τα στοιχεία σε μηνύματα, ο Ραγκούσης ήρθε προς υπεράσπιση της Νοτοπούλου, καταγγέλλοντας με τη σειρά του τον Κασσελάκη για άλλο περιστατικό bullying εις βάρος άλλης κυρίας – μέλους της Πολιτικής Γραμματείας, με την προσθήκη ότι την έκανε τη γυναίκα να ξεσπάσει σε κλάματα (ο Κασσελάκης, όχι ο Ραγκούσης), και το γαϊτανάκι το συνέχισε η αγαπημένη Θεοδώρα (Τζάκρη) – η μόνη που έχει απομείνει πιστή στον Κασσελάκη. Ανοίγω παρένθεση: η άλλη φίλη μου, η Νίνα Κασιμάτη, φανατική groupie του έκπτωτου, έχει εξαφανιστεί από τα κανάλια το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν το κάνω θέμα. Η Θεοδώρα λοιπόν είπε ότι την ξεπερνάει το γεγονός να μιλάει για bullying ο Ραγκούσης. Και πρόσθεσε ένα πολλά υποσχόμενο όσο και δηλητηριώδες «ξέρει αυτός»…

– Σε εσάς; ρωτήθηκε.

– Σε πολλούς!! απάντησε.

Λασπομαχίες

Αυτό ήταν. Λίγη ώρα αργότερα, μια ισχυρή έκρηξη τίναξε στον αέρα το στούντιο του ΑΝΤ1 στην Παιανία, όπου φιλοξενούνταν ο Γιάννης Ραγκούσης, μεταξύ ενός αριθμού πολιτικών και δημοσιογράφων. Εξω φρενών, και με το πείσμα παιδιού που του κλέβεις το δίκιο, επιτέθηκε στη Θεοδώρα, με τόση ένταση, ώστε πλέον να προμηνύεται μια ωραία συνέχεια, ίσως και στην Ευελπίδων, την οποία φυσικά δεν θα τη χάσουμε – δεν είναι δυνατόν να τη χάσουμε. Και επειδή δεν θέλω να έχετε κενά, δημοσιεύω ολόκληρη τη σχετική, εκρηκτικού χαρακτήρα, δήλωση Ραγκούση για να είστε μέσα στα γεγονότα.

Είπε λοιπόν ο δικός μου, με το ανάλογο ύφος:

«Τέτοια λάσπη σε όλη μου τη ζωή δεν την έχω “φάει”. Δεν έχω δεχτεί ποτέ τέτοια λάσπη και δεν θα το επιτρέψω, θα την επιστρέψω και θα φροντίσω να τιμωρηθεί σε όλα τα επίπεδα. Απλά και νηφάλια, την προκαλώ και απαιτώ να πει δημόσια τι εννοεί. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να τεκμηριώσει τέτοιο ισχυρισμό. Αν δεν το κάνει ή το κάνει ψευδώς, θα βρεθεί αντιμέτωπη με συνέπειες πολιτικές, κομματικές και νομικές. Αυτή τη λάσπη της κυρίας Τζάκρη και το γεγονός ότι διανοήθηκε να εκτοξεύσει εναντίον μου τέτοια συκοφαντία, όχι μόνο θα την επιστρέψω, αλλά θα φροντίσω να τιμωρηθεί αυστηρά σε όλα τα επίπεδα».

Ωχ…

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου προγράμματος της ΕΡΤ ήταν λαμπρή, έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο Ωδείο των Αθηνών και τα είχε όλα. Φώτα, κάμερες, πολλά «πάμε» και πολλούς και διαφόρους celebrities (με την καλή έννοια, και με το συμπάθιο που λέει ο λόγος). Ηθοποιούς κατά βάση, σκηνοθέτες, δημοσιογράφους και παράγοντες της πολιτικής και του θεάματος. Και είχε και κάτι περίεργους, που βρέθηκαν εκεί εξ ανάγκης (δεν θα πω ποιας ανάγκης για να μην καρφώσω κόσμο). Εις εξ αυτών, πολύ φίλος μου, με πήρε τρελαμένος αργά το βράδυ και με ρωτούσε αν… τελείωσε ο διαγωνισμός για την πλήρωση της θέσης του προέδρου της ΕΡΤ.

– Ενδιαφέρεσαι; ρώτησα αθώα.

– Οχι, μου απάντησε ξερά. Αλλά νόμιζα ότι είναι σε εξέλιξη.

– Ε, είναι, παραδέχτηκα βαριεστημένα. Νομίζω σύντομα θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις στον ΑΣΕΠ οι ενδιαφερόμενοι.

– Αμ δε. Η ΕΡΤ έχει ήδη πρόεδρο. Τον λένε Γιάννη Παπαδόπουλο.

– Προσωρινά. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, σημείωσα.

– Εγώ άλλα κατάλαβα. Οχι μόνο ο ίδιος, αλλά και ουδείς άλλος εξ όσων μίλησαν τον αποκάλεσε προσωρινό απόψε. Η δε διευθύνουσα σύμβουλος, νομίζω Κασκανιώτη λέγεται, μας έδωσε ραντεβού σε τρία χρόνια, που ο καινούργιος πρόεδρος θα εγκαινιάσει τα ανακαινισμένα γραφεία της ΕΡΤ3!! Τόση βεβαιότητα πια ότι ο υποτιθέμενος προσωρινός πρόεδρος θα υπερισχύσει των άλλων υποψηφίων σε έναν διαγωνισμό που διενεργεί το ΑΣΕΠ; Και ερωτώ…

– Για ρώτα…

– Θα γίνει ο διαγωνισμός για τη διοίκηση της ΕΡΤ ή κάποιοι αποφάσισαν να καταργήσουν τον νόμο Κεραμέως;

Παραπέμπω το ερώτημα ως έχει στον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Π. Μαρινάκη προς απάντηση. Προσωπικά αδυνατώ…

Περιφερειάρχης σε δουλειά υπουργού;

Δεν έχω τίποτε με τις ωραίες ιδέες των περιφερειαρχών προκειμένου να προωθήσουν την οικονομική δραστηριότητα στις περιφέρειές τους. Ούτε μου δημιουργεί κάποιο αίσθημα αποστροφής να τους βλέπω να προσπαθούν να υποδυθούν ρόλους που έχουν άλλοι. Αλλά απορίες έχω. Και όποτε τις έχω, τις διατυπώνω. Μήπως και τις ακούσει κάποιος (και ειδικότερα ΑΥΤΟΣ που πρέπει), ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, ας πούμε, να μετέχει – ως επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Αττικής – ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς σε… διεθνή τουριστική έκθεση στο Παρίσι!!

Αν και διέκρινα τον πρώην γενικό γραμματέα Τουρισμού Δημ. Φραγκάκη στο πλευρό του, ο οποίος τώρα έχει προσληφθεί στην Περιφέρεια, διερωτώμαι αν βρέθηκε εκεί υποκαθιστώντας την υπουργό Τουρισμού κυρία Κεφαλογιάννη. Οπως βεβαίως και αν υπήρξε προσυνεννόηση μεταξύ τους, προκειμένου να βρεθεί στο Παρίσι, σε μια τόσο σημαντική τουριστική έκθεση όπως η International & French Travel Market (IFTM) «Top Resa 2024», κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με tour operators, εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, έδωσε συνεντεύξεις τουριστικού περιεχομένου κ.λπ., κ.λπ.

Ερωτώ διότι αν κάνουν τη δουλειά της υπουργού οι περιφερειάρχες, τότε τι χρειάζονται το υπουργείο και η υπουργός; Αν πάλι ήταν μια πρωτοβουλία του Χαρδαλιά να δοκιμάσει τις αναμφισβήτητες ικανότητές του και στον τουρισμό, κι αυτό είναι ένα θέμα, ειδικά επερχομένου του φθινοπώρου, όταν έχει προηγηθεί ένα καταστροφικό καλοκαίρι για την Αττική…

Λίφτινγκ στο υπουργείο

Υπάρχει βέβαια και μία τρίτη εκδοχή για την παρουσία του περιφερειάρχη μας Νίκου Χαρδαλιά στο Παρίσι, στη διεθνή τουριστική έκθεση: να του το ζήτησε η ίδια η υπουργός Ολγα Κεφαλογιάννη, διότι την ίδια περίοδο είχε ανακαίνιση στα γραφεία της και δεν προλάβαινε. Εξήγηση η οποία, εκτιμώ, είναι αρκετά κοντά στην πραγματικότητα, αρκεί να σκεφτεί κανείς τι σημαίνει (και συμβαίνει) σε ένα σπίτι όταν μπαίνει αυτός ο στρατός των μαστόρων κάθε λογής. Απρόσεκτοι, συνήθως, τελειώνουν τη δουλειά και τα αφήνουν όλα στη μέση – άρα, πάντα πρέπει να υπάρχει ένα γυναικείο μάτι να τα προσέχει αυτά, και δεν καταλαβαίνω γιατί του κανόνα να εξαιρείται ένα υπουργικό γραφείο.

Τώρα, βέβαια, κάποιοι άθλιοι συνάδελφοί μου, από αυτούς που ψειρίζουν τη μαϊμού και κοσκινίζουν το αλεύρι, στέκονται στις δαπάνες της ανακαίνισης των γραφείων που ξεπερνούν τα 86.000 ευρώ. Δεν θα τους ακολουθήσω. Εγώ θα σταθώ στο τμήμα εκείνο της ανακοίνωσης που εξέδωσε το υπουργείο Τουρισμού, τη εγκρίσει φυσικά της κυρίας υπουργού, σύμφωνα με το οποίο «η ανανέωση του εξοπλισμού και η αναβάθμιση των υποδομών μας, διαδικασία που είχε καθυστερήσει για περισσότερο από μία δεκαπενταετία». Μου έμοιασε σαν να καρφώνει ως άχρηστους όσους πέρασαν στο μεταξύ από το υπουργείο Τουρισμού, από την εποχή που ήταν εκείνη υπουργός στον ίδιο χώρο για τελευταία φορά. Τι; Οχι;