Το πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Αλόνσο

Περισσότερο και από το ότι ο Παναθηναϊκός έφυγε από την Τούμπα με τον έναν βαθμό, άρα διατήρησε την επαφή του με την κορυφή στην ίδια κατάσταση με πριν, αυτό που κέρδισε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήταν ο χρόνος. Και κυρίως κέρδισε τον χρόνο που ήθελε ο Αλόνσο, ο οποίος είναι αλήθεια πως είχε βρεθεί σε μεγάλη πίεση. Οχι πως έχει βγει απ’ αυτήν την πίεση, αλλά σίγουρα θα μιλούσαμε με διαφορετικά δεδομένα αν αυτή τη στιγμή είχε βρεθεί στο μείον οχτώ από την κορυφή. Ο ουρουγουανός προπονητής έχει αυτές τις μέρες την ευκαιρία να δουλέψει έχοντας για πρώτη φορά από τη μέρα που ήρθε όλους τους ποδοσφαιριστές του. Στην προετοιμασία έλειπαν διεθνείς, σημαντικές μεταγραφές και ο Ιωαννίδης, όταν άρχισαν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν είχε ολοκληρωθεί το ρόστερ, ο Ουναΐ ήρθε στις αρχές Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια οι παίκτες… σκορπίστηκαν για τις εθνικές ομάδες.

Αρα υπάρχει ένα ελαφρυντικό όσον αφορά την εικόνα του Παναθηναϊκού που μοιάζει να μπερδεύεται μεσοεπιθετικά με αποτέλεσμα να μη δημιουργεί πολύ και ως εκ τούτου να μη σκοράρει και πολύ. Οι Πράσινοι στο πρωτάθλημα έχουν σημειώσει τρία γκολ εκ των οποίων τα δύο ήρθαν στις καθυστερήσεις. Σε τελικές προσπάθειες είναι στην έκτη θέση του πρωταθλήματος, ενώ είναι στην προτελευταία σε γκολ / τελική προσπάθεια. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που καλείται πλέον να διορθώσει ο Αλόνσο, από τη στιγμή δε που στην άμυνα τα πράγματα έδειξαν να διορθώνονται σε μεγάλο βαθμό στην Τούμπα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια.

Και μέσα σε αυτό το πρόβλημα καλείται να λύσει και το θέμα του Ιωαννίδη, ο οποίος έως τώρα δεν έχει καταφέρει να σκοράρει σε τρία ματς πρωταθλήματος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν έχει καταφέρει να φανεί απειλητικός. Γιατί; Γιατί μοιάζει εκείνος να παίζει περισσότερο για την ομάδα και όχι η ομάδα για εκείνον. Είναι κάτι που πρώτος έχει εντοπίσει ο Ντιέγκο Αλόνσο, που θεωρεί πως από τη στιγμή που έχει πια όλους τους παίκτες διαθέσιμους για να δουλέψει όπως θέλει εκείνος, θα παρουσιαστεί διαφορετική η ομάδα του στο άμεσο μέλλον. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό.