Διάρρηξη και σε τρίτο υπουργείο – Τι έκλεψαν από υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ

Μετά τις δύο διαρρήξεις υπουργείων στην πλατεία Κλαυθμώνος χθες από άγνωστους δράστες, σημειώθηκε και μία τρίτη στην οδό Κοραή και συγκεκριμένα στα γραφεία όπου στεγάζεται η υπηρεσία διαχείρισης προγράμματος ανθρωπίνων δυναμικών και κοινωνικής συνοχής του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Οι δράστες αυτή τη φορά αφαίρεσαν τρεις οθόνες υπολογιστών αλλά και μια… καφετιέρα και εξαφανίστηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι στα χθεσινά περιστατικά διάρρηξης υπουργείων, οι άγνωστοι μπήκαν τα ξημερώματα αρχικά στον 5ο όροφο του κτιρίου της οδού Δραγατσανίου 8, όπου στεγάζεται το τμήμα πληροφορικής του υπουργείου Εργασίας.

Αφού έσπασαν την κλειδαριά της ξύλινης πόρτας που ανήκει σε γραφεία του υπουργείου Εργασίας, ανέβηκαν με τα πόδια μέχρι τον 7ο όροφο όπου στεγάζονται τα γραφεία πληρωμής και δαπανών του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Αφού έψαξαν τους χώρους, αφαίρεσαν 30 φορητούς υπολογιστές άγνωστης αξίας και τράπηκαν σε φυγή.

Η φωτογραφία ντοκουμέντο

Οι δράστες που μπήκαν στα δύο πρώτα υπουργεία έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας να κινούνται στον χώρο του κτιρίου επί της Δραγατσανίου 8.

Στη φωτογραφία που εξασφάλισε το in διακρίνονται να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και να κρατούν τσάντες στους ώμους τους.

Η φωτογραφία που εξασφάλισε το in

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για σεσημασμένους διαρρήκτες που κατάφεραν να μπουν στους χώρους των υπουργείων από διπλανά γραφεία του ίδιου κτιρίου.

Οι δύο δράστες, αφού άρπαξαν όλα τα κουτιά με τους ολοκαίνουριους φορητούς υπολογιστές έφτασαν με τα πόδια μέχρι τον 5ο όροφο και από εκεί πήραν το ασανσέρ σαν κύριοι και έφτασαν στο ισόγειο. Μάλιστα, χρειάστηκε να κάνουν δύο φορές τη διαδρομή προκειμένου να μπορέσουν να μεταφέρουν όλα τα κλοπιμαία.

Στο ισόγειο του κτιρίου, έβγαλαν έναν λοστό από την τσάντα τους, έσπασαν τη μεταλλική πόρτα και βγήκαν από το κτίριο ανενόχλητοι προς την οδό Ευρυπίδου χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς.

«Προφανώς ήταν ενημερωμένοι. Γιατί δεν ασχολήθηκαν περαιτέρω με το κτίριο, πήγαν απευθείας στον έβδομο όροφο» ανέφεραν μάρτυρες.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών πήραν καταθέσεις από τους εργαζομένους και έκαναν φύλλο και φτερό όλους τους χώρους, αναζητώντας αποτυπώματα και DNA, με τα ερωτήματα μετά και την τρίτη διάρρηξη να πληθαίνουν όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας μέσα στην «καρδιά» της Αθήνας που αποδεικνύονται εν των πραγμάτων ανύπαρκτα.