Καλούν τους πολίτες σε διάλογο για την παύση Οδυσσέα. «Να αποφασίσουμε, όλοι μαζί, τα μέτρα αντίδρασης»

Δεν θα μείνουμε να κλαίμε επί ερειπίων και αντιδρούμε λέει ο Περδίκης – Καλεί τους πολίτες σε διάλογο για ανταλλαγή απόψεων – Εκδήλωση την ερχόμενη Τετάρτη – «Να αποφασίσουμε, όλοι μαζί, ποια θα είναι τα μέτρα αντίδρασης της κοινωνίας σε αυτήν την εξέλιξη»

Σε διάλογο καλεί τους πολίτες το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τα μέτρα αντίδρασης της κοινωνίας, μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να παύσει τον Γενικό Ελεγκτή. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης, αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδήλωσης, την ερχόμενη Τετάρτη, για καταγραφή θέσεων και απόψεων γιατί «δεν μένουμε μόνο να κλαίμε επί των ερειπίων, που προκάλεσε αυτή η απόφαση».

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο περιοδείας σε Δήμους της Λεμεσού, ο κ. Περδίκης επανέλαβε τη δυσαρέσκεια του για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, προσθέτοντας ότι στην ψεσινή έκτακτη συνεδρία της Πολιτικής Επιτροπής, «αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις λαϊκής αντίδρασης ενάντια σε αυτήν την εξέλιξη και προστασίας των θεσμών αντιμετώπισης της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διοργανώνει εκδήλωση, την ερχόμενη Τετάρτη, στις 19:30, στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία, με ομιλητές τον δικηγόρο και συνήγορο υπεράσπισης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, Χρίστο Κληρίδη, τη βουλεύτρια και Αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΟΑΣΕ για τη διαφθορά, Ειρήνη Χαραλαμπίδου και τον δημοσιογράφο Γιώργο Καλλινίκου.

Στόχος μας, είπε ο κ. Περδίκης, «είναι να κατατεθούν οι απόψεις των πολιτών, να γίνει διάλογος και να αποφασίσουμε, όλοι μαζί, ποια θα είναι τα μέτρα αντίδρασης της κοινωνίας σε αυτήν την εξέλιξη».

«Δεν μένουμε μόνο να κλαίμε επί των ερειπίων, που προκάλεσε αυτή η απόφαση. Προχωράμε στην επόμενη μέρα, που είναι η ενδυνάμωση των θεσμών της Πολιτείας στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο το Κίνημα θα συμμετέχει στο κάλεσμα για διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, την Κυριακή, ο Γιώργος Περδίκης είπε πως δεν έχει ληφθεί κάποια επίσημη απόφαση και «συζητούμε με τους διοργανωτές», αλλά τα μέλη μπορούν ελεύθερα, αν το επιθυμούν, να λάβουν μέρος.