Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν επιθυμεί πυρηνικό πόλεμο

Διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα διαθέτει όπλα «που θα έχουν σοβαρές συνέπειες για τους ιδιοκτήτες του ουκρανικού καθεστώτος»

Η Ρωσία δεν επιθυμεί πυρηνικό πόλεμο και θεωρεί ακατάλληλες τις συζητήσεις για το πότε χρειάζεται να πατηθεί το «κόκκινο κουμπί», δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξή του στο Sky News Arabia, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ.

 Η Ρωσία προειδοποιεί με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου

«Μιλάμε για κόκκινες γραμμές, υπολογίζοντας ότι οι εκτιμήσεις μας, οι δηλώσεις μας θα ακουστούν από έξυπνους ανθρώπους, που λαμβάνουν αποφάσεις. Το να λέμε ότι αν αύριο, λόγου χάρη, αν δεν κάνετε αυτό που απαιτώ από εσάς, θα πατήσουμε το “κόκκινο κουμπί”, δεν είναι σοβαρό», επεσήμανε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών.

«Είμαι πεπεισμένος ότι σε τέτοιες καταστάσεις, αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις έχουν αντίληψη για το τι συζητάμε. Κανείς δεν θέλει έναν πυρηνικό πόλεμο», υπογράμμισε ο Σ. Λαβρόφ.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία διαθέτει όπλα «που θα έχουν σοβαρές συνέπειες για τους ιδιοκτήτες του ουκρανικού καθεστώτος».

«Αυτά τα όπλα είναι διαθέσιμα. Βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους πολεμικής ετοιμότητας», σημείωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, σύμφωνα με το ΤΑΣΣ.

Πηγή: ΚΥΠΕ