Έκκληση ΟΗΕ για αυτοσυγκράτηση στη Μέση Ανατολή, μετά το χτύπημα Ισραήλ στη Βηρυτό

«Ανησυχούμε πολύ για την αυξανόμενη κλιμάκωση γύρω από τη Γαλάζια Γραμμή»Λακωνική αντίδραση Νετανιάχου – Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς καταδίκασε

Ο ΟΗΕ, δηλώνοντας «πολύ ανήσυχος» για την κατάσταση στον Λίβανο μετά τα ισραηλινά πλήγματα στη χώρα αυτή, έκανε έκκληση για «αποκλιμάκωση» και «μέγιστη αυτοσυγκράτηση».

Συνεχίζουμε και μετά τη δολοφονία του Ακίλ, λέει ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ

«Ανησυχούμε πολύ για την αυξανόμενη κλιμάκωση γύρω από τη Γαλάζια Γραμμή, συμπεριλαμβανομένων και των φονικών πληγμάτων σήμερα στη Βηρυτό. Καλούμε όλες τις πλευρές σε άμεση αποκλιμάκωση. Όλος ο κόσμος πρέπει να επιδείξει μέγιστη αυτοσυγκράτηση» τόνισε ο Στεφάν Ντουζαρίκ, ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του Οργανισμού, Αντόνιο Γκουτέρες.

Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή συνιστά ένα νέο σκληρό πλήγμα για τη Χεζμπολάχ, μετά τις πολύνεκρες εκρήξεις των συσκευών επικοινωνίας της, τις προηγούμενες ημέρες. Ένα σημαντικό στέλεχος τη Χεζμπολάχ ήταν μεταξύ των 12 ανθρώπων που σκοτώθηκαν σήμερα το απόγευμα από ισραηλινό πλήγμα στα προάστια της Βηρυτού, την ώρα που το μέτωπο του πολέμου της Γάζας μετακινείται προς τον Λίβανο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε μια λακωνική ανακοίνωση, στην οποία δηλώνει ότι οι στόχοι του Ισραήλ είναι ξεκάθαροι και οι ενέργειές του μιλούν από μόνες τους, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ο ισραηλινός στρατός εξάλλου διαβεβαίωσε ότι δεν είχε πρόθεση να αυξήσει τις εντάσεις στην περιοχή. «Δεν ενεργούμε με σκοπό (να προκαλέσουμε) μεγάλη κλιμάκωση στην περιοχή. Ενεργούμε σύμφωνα με τους προκαθορισμένους στόχους (του πολέμου) και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», είπε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων, ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς καταδίκασε το ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι «καταδικάζει τη βίαιη και τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε η αεροπορία του σιωνιστή εχθρού στα νότια προάστια της Βηρυτού», και προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ωμή κλιμάκωση».

Πηγή: ΚΥΠΕ