Κομμάτι της ιστορίας του

«Παίζω στην ομάδα που αγαπώ και θέλω να συνεχίσω να γράφω ιστορία με τον ΠΑΟΚ. Μια φορά ΠΑΟΚ για πάντα ΠΑΟΚ, θέλω να παίζω εδώ μέχρι να πεθάνω». Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς την περασμένη Κυριακή μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το γεγονός πως έφτασε τις 200 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα. Και πόσο πιο ξεκάθαρα να εκφράσει αυτό που νιώθει, από τις παραπάνω λέξεις; Ο σέρβος άσος έχει δεθεί όσο λίγοι ξένοι στην ιστορία του συλλόγου με την ομάδα και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Απολαμβάνει να παίζει στον ΠΑΟΚ, αυτό βγαίνει στο γήπεδο και ο κόσμος τον έχει βάλει μέσα στην καρδιά του.

Ο Ζίβκοβιτς θα είναι φέτος ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδος στο Europa League μετά την απόφαση του Ραζβάν Λουτσέσκου να μη βάλει στη λίστα τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο 28χρονος άσος έχει εξελιχθεί έτσι κι αλλιώς σε μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των αποδυτηρίων στην Τούμπα και πλέον θα είναι ο… σημαιοφόρος του Δικεφάλου εκτός των τειχών. Εκεί που γράφει ιστορία με τα κατορθώματά του και έχει βάλει στόχο να πιάσει όλες τις κορυφές. Κι αν αναλογιστούμε την ηλικία του, αλλά και την πρόθεσή του να μείνει στον ΠΑΟΚ μέχρι τα ποδοσφαιρικά του γεράματα, τότε δεν αποκλείεται να γίνει ο απόλυτος ρέκορντμαν του κλαμπ.

Πίσω από Βιεϊρίνια και «Σάλπι»

Τι εννοούμε; Αυτή τη στιγμή ο Ζίβκοβιτς κυνηγάει τους Σαλπιγγίδη και Βιεϊρίνια που είναι οι δύο πρώτοι σε ευρωπαϊκές συμμετοχές. Ο πρώτος έχει 60 και ο δεύτερος έφτασε τις 56 και τουλάχιστον στη League Phase δεν θα γράψει άλλες. Ο Σέρβος βρίσκεται στις 46 και έχει πιθανότητες αν τα πράγματα πάνε καλά φέτος για τον ΠΑΟΚ να πιάσει ή ακόμη και να ξεπεράσει τον συμπαίκτη του. Και θα είναι θέμα χρόνου μετά να γίνει ο απόλυτος ρέκορντμαν και να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου. Αν και το έχει κάνει ήδη με την κατάκτηση του πρωταθλήματος πέρσι όπου είχε καθοριστική και μεγάλη συμβολή. Επίσης ο Ζίβκοβιτς έχει πετύχει 14 γκολ στην Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ και είναι ο πρώτος ξένος σκόρερ της ομάδας αλλά και ο δεύτερος συνολικά μαζί με τον Σαλπιγγίδη που έχει άλλα τόσα. Και εδώ όμως οι πιθανότητες να πιάσει κορυφή είναι υπέρ του καθώς στην κορυφή της σχετικής λίστα βρίσκεται ο Κλάους Αθανασιάδης με 20 γκολ. Kι όλα αυτά μέσα σε τέσσερα χρόνια από τότε που έγινε κάτοικος Τούμπας και συστήθηκε με γκολ στο ντεμπούτο του κόντρα στην Μπενφίκα, στην πρώην ομάδα του. Στα αποδυτήρια της οποίας, όπως έχει αποκαλύψει σε παλιότερη συνέντευξή του ο Αντρέας Σάμαρης, τραγουδούσε συνθήματα του ΠΑΟΚ.

Πριν πατήσει στην Τούμπα

Πριν ακόμη πάει στον ΠΑΟΚ, ο Ζίβκοβιτς έδειχνε την αγάπη του για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν αν σκεφτεί κανείς πως αποτελεί παιδί της Παρτιζάν, με την οποία οι οπαδοί του Δικεφάλου έχουν εξαιρετικές σχέσεις. Πλέον όμως ο Σέρβος μπορεί να λογίζεται και λίγο… Θεσσαλονικιός αφού την άνοιξη παντρεύτηκε την αγαπημένη του Ελισάβετ και πριν από περίπου έναν μήνα η ευτυχία του ολοκληρώθηκε με την απόκτηση του πρώτου τους παιδιού, ενός υγιέστατου αγοριού. Τι άλλο να ζητήσει ο άνθρωπος;Πολλά θα πει κανείς, σε αγωνιστικό επίπεδο βέβαια, καθώς οι προκλήσεις είναι μπροστά για εκείνον και τον ΠΑΟΚ σε μία σεζόν που δείχνει ήδη πως θα είναι πολύ πιο απαιτητική από την προηγούμενη. Μία σεζόν όπου ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ανταποκριθεί στην πίεση του πρωταθλητή, αλλά και στο πολύ δύσκολο έργο που έχει στην Ευρώπη αφού η κλήρωση τον έφερε αντιμέτωπο με μερικά από τα φαβορί της διοργάνωσης. Ο Ζίβκοβιτς είναι ένα από τα βαριά χαρτιά του Λουτσέσκου στην προσπάθεια για ευρωπαϊκή διάκριση στο Europa League  και ο Σέρβος δείχνει έτοιμος για ακόμη πιο σπουδαία πράγματα.