Όλα έτοιμα στη Μελβούρνη για το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2024

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2024 είναι έτοιμο να μαγέψει το κοινό με μια ξεχωριστή επιλογή ταινιών και ντοκιμαντέρ που υμνούν την ελληνική κουλτούρα και ο «Νέος Κόσμος» με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης σας προσφέρουν 4 διπλές προσκλήσεις για τη λαμπρή εκδήλωση της πρεμιέρας στο The Astor Theatre.

Το Φεστιβάλ σηκώνει αυλαία στις 15 Οκτωβρίου με την ξεκαρδιστική κωμωδία «Άκου Ποιος Μιλάει» (Hear Who’s Talking) με πρωταγωνιστή τον Ηλία Μελέτη (Το Σόι Σου, Το Προξενιό της Ιουλίας). Η εναρκτήρια ταινία δίνει τον τόνο σε ένα πρόγραμμα -έως τις 27 Οκτωβρίου- που περιλαμβάνει 23 ταινίες μεγάλου μήκους και 7 ντοκιμαντέρ, καθεμία από τις οποίες προσφέρει μια μοναδική ματιά στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Ένα από τα σημεία αναφοράς του φετινού Φεστιβάλ, το οποίο παρουσιάζεται στη Μελβούρνη από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, είναι η αυστραλιανή πρεμιέρα της βραβευμένης ταινίας «Η Φόνισσα» (στις 19 Οκτωβρίου, στο The Astor Theatre στις 7μμ.). Η ταινία, της Εύας Νάθενα, έχει λάβει επαίνους από τους κριτικούς, κερδίζοντας 12 βραβεία και λαμβάνοντας 14 υποψηφιότητες σε κινηματογραφικά φεστιβάλ παγκοσμίως. Επίσης, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα κατά τη διαγωνιστική διαδικασία των βραβείων Όσκαρ.

Η ταινία -βασισμένη στο γνωστό ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη- διαδραματίζεται σ’ ένα νησί της Ελλάδας στις αρχές του 20ού αιώνα, όπου μια καταπιεστική πατριαρχική κοινωνία φέρνει τις γυναίκες στα όρια. Η πρωταγωνίστρια, την οποία υποδύεται η ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, μετατρέπεται σε δολοφόνο στην προσπάθειά της να «απελευθερώσει» νεαρά κορίτσια από την κοινωνική τους μοίρα, διαπράττοντας γυναικοκτονία.

Οι προβολές του Φεστιβάλ θα γίνουν σε περισσότερες αίθουσες φέτος (The Astor Theatre, Palace Cinema Como, Palace Balwyn Cinema και, για πρώτη φορά, στο Palace Cinemas Pentridge).

Η ενότητα των ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει μια σειρά από συναρπαστικά φιλμ, ανάμεσα στα οποία το αυστραλιανό Ange & The Boss – Puskas in Australia, από τους βραβευμένους σκηνοθέτες Tony Wilson και Cam Fink.

Αφορά την ιστορική καριέρα του μεγάλου Ούγγρου επιθετικού Φέρεντς Πούσκας ως παίκτη και προπονητή, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο του σημάδια του στη South Melbourne Hellas, με αρχηγό της ομάδας τότε τον σημερινό προπονητή των Spurs (Τότεναμ), Άγγελο Ποστέκογλου.

Ακόμα, ο Peter Ewer, συγγραφέας του «Οι Ξεχασμένοι Anzacs», και ο καταξιωμένος σκηνοθέτης John Irwin, φέρνουν στο κοινό το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους Anzacs: The Greek Chapter. Απρίλιος 1941 – Ο Χίτλερ ξεκινά την εισβολή του στην Ελλάδα.

Στο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2024 θα προβληθούν επίσης οι ακόλουθες ταινίες:

-AFRICA STAR του Άδωνη Φλωρίδη

-ALIGNED του Απόλλο Μπακόπουλου

-ANIMAL της Σοφίας Έξαρχου

-ARCADIA CHAMPAGNE D’ORIENT του Κώστα Σπυρόπουλου

-BRANDO WITH A GLASS EYE του Antonis Tsonis

-ΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΗΧΟΣ του Φοίβο Κοντογιάννη

-Η ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ του Ioakim Mylonas

-THE AEGEAN του Jacob Richardson

-LOVE REWIND της Δήμητρας Γιαννακοπούλου

-ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ του Σωτήρη Γκορίτσα

-Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΑΞΙΤΖΗΣ του Στέργιου Πάσχου

-ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ του Αλέξανδρου Βούλγαρη

-Ο ΡΑΨΩΔΟΣ του Nikolai Hamel

-Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ της Κωστούλας Τομαδάκη

-ΓΥΑΛΑ του Κωνσταντίνου Φραγκούλη

-ΜΙΚΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΛΑΘΟΣ του Χάρη Βαφειάδη

-Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ:ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΥΟ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ των Βίκυς Αρβελάκη και Κατερίνας Μπικάκη

-ΑΝ… του Χριστόφορου Παπαπαλιάτη

-MΕΝΤΙΟΥΜ της Χριστίνας Ιωακειμίδη

-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΣΤΡΟ του Βασίλη Τσικαρά

-ΠΕΝΘΟΣ – ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ της Μυρτώς Πατσαλίδου και Μαρίας Λουκά

-ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ-ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΗ ΜΑΡΚΙΖΑ του Άρη Δόριζα

-ΜΑΙΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΜΑΡΙΑ: ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΑΣ των Μιχάλη Ασθενίδη και Βασίλη Λούρα

-GUEST STAR του Βασίλη Χριστοφιλάκη

-ΕΞΕΛΙΞΗ του Περικλή Χούρσογλου

Επίσης, το 12ο Φεστιβάλ Ταινιών για μαθητές επιστρέφει θριαμβευτικά, παρέχοντας μια πλατφόρμα στους ανερχόμενους κινηματογραφιστές για να αναδείξουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους.

Μη χάσετε τις προβολές των ταινιών, αλλά και την ευκαιρία να κερδίσετε 4 διπλές προσκλήσεις για τη λαμπρή εκδήλωση της πρεμιέρας, στις 15 Οκτωβρίου, στο The Astor Theatre (1 Chapel St, St Kilda VIC 3182), όπου θα απολαύσετε την κωμωδία «Άκου Ποιος Μιλάει», μοναδικά δώρα, αλλά και υπέροχο φαγητό με την υπογραφή του Philip Vakos.

Για τη συμμετοχή σας στον διαδικτυακό διαγωνισμό απλά κάντε «κλικ» στο forms.monday.com, συμπληρώστε τα στοιχεία σας (όνομα και επίθετο, email και αριθμό τηλεφώνου) έως και τις 26 Σεπτεμβρίου.

The post Όλα έτοιμα στη Μελβούρνη για το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου 2024 appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.