Australia Cup: Ο πιτσιρικάς Jordi Valadon στο 87′ έστειλε την Melbourne Victory στον τελικό

Η Melbourne Victory προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αυστραλίας Australia Cupμετά τη νίκη της με 1-0 επί της Adelaide United.

Ο προπονητής τη ομάδας της Μελβούρνη, Patrick Kisnorbo, έκανε μία αλλαγή σε σχέση με την ομάδα που κέρδισε τον προημιτελικό, με τον βετεράνο Adama Traore να αντικαθιστά τον Kasey Bos.

Και οι δύο ομάδες πάλευαν για ευκαιρίες στο ξεκίνημα του αγώνα, με εναλλασσόμεη την κατοχή της μπάλας καθώς η καθεμία έψαχνε για την υπέρβαση.

Οι ευκαιρίες της Victory ήταν περιορισμένες μέχρι το 30ό λεπτό του αγώνα, όταν ο προωθημένος Adama Traore παρ΄ολίγο να επαναλάβει το κατόρθωμά του στον περσινό ημιτελικό στο Wellington, με ένα εύστοχο αριστερό σουτ από την άκρη της περιοχής.

Αυτή τη φορά, όμως, το σουτ του αμυντικού της Victory αποκρούστηκε από τον James Delianof σε κόρνερ.

Η Victory διατήρησε την πίεσή της στα καρέ της United, με τον Jason Geria να αναγκάζει τον τερματοφύλακα των “κόκκινων’ της Αδελαΐδας σε άλλη μια απόκρουση, αφού η σέντρα του Daniel Arzani βρήκε το κεφάλι του Geria μέσα στην περιοχή.

Στη συνέχεια, η Adelaide United ξέφυγε σε μια επικίνδυνη αντεπίθεση, αλλά ο νέος τερματοφύλακας των Μελβουρνιωτών, Jack Duncan, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αφού αναγκάστηκε σε διπλή απόκρουση για να κρατήσει το 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με περισσότερο ενθουσιασμό από το πρώτο, με τον μέσο Zinedine Machach να ξεφεύγει από την αντίπαλη άμυνα στο 46ο λεπτό, αλλά το σουτ του Γαλλομαροκινού της Victory αποκρούστηκε σε κόρνερ.

Άλλη μια ευκαιρία ήρθε για την Victory στο 63ο λεπτό με τον Daniel Arzani. Ο ταχύτατος εξτρέμ ντρίπλαρε τον αντίπαλό του στην αριστερή πλευρά της περιοχής, αλλά το τελικό του σουτ έφυγε μόλις άουτ.

Η Adelaide United παρ’ ολίγο να ραγίσει τις καρδιές των οπαδών της Victory στο 73ο λεπτό, όταν το σουτ του νίκησε τον τερματοφύλακα Jack Duncan, αλλά η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε σε ασφαλές σημείο.

Τότε, καθώς ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα και όλα φαίνονταν ότι ο αγώνας θα πήγαινε στην παράταση, ήρθε ο Jordi Valadon.

Ο Nishan Velupillay σέντραρε από την κορυφή της περιοχής στον Reno Picsopo, ο οποίος έβγαλε με δεξιοτεχνία την πάσα του στον επερχόμενο Valadon. Το σουτ του νεαρού μέσου πέρασε από κάθε παίκτη στην περιοχή και η μπάλα αναπάυτηκε στα δίχτυα της Adelaide United.

Στον λίγο χρόνο που απέμενε η ομάδα τoυ Carl Veart δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό.

Έτσι η Victory προκρίθηκε στον τρίτο της τελικό του Κυπέλλου Αυστραλίας στην ιστορία της.

 

The post Australia Cup: Ο πιτσιρικάς Jordi Valadon στο 87′ έστειλε την Melbourne Victory στον τελικό appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.