Την τρίτη η τελευταία παράσταση «La Bohème» στη Μελβούρνη με την Έλενα Ξανθουδάκη

Την  Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου (7:30μμ.) θα δοθεί η τελευταία παράσταση στη Μελβούρνη, της δημοφιλέστερης όπερας του Puccini, «La Bohème» στην οποία πρωταγωνιστεί και η κορυφαία Ελληνοαυστραλή σοπράνο Έλενα Ξανθουδάκη υποδυόμενη την Mimi («Μιμή»).

Οι παραστάσεις, που ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες, δίδονται στο Athenaeum Theatre, 188 Collins Street, στο κέντρο της Μελβούρνης.

Οι παραστάσεις δίνονται με αφορμή την συμπλήρωση εκατό χρόνων από τον θάνατο του διάσημου συνθέτη.

Στην παράσταση της Μελβούρνης λαμβάνουν μέρος οι:

Rodolfo – Boyd Owen

Mimi – Elena Xanthoudakis

Marcello – Christopher Tonkin

Musetta – Helena Dix

Schaunard- Stephen Smith

Colline – Darcy Carroll

Benoit/Alcindoro – John Bolton-Wood

Parpignol – Asher Reichman

Όταν η όπερα του Τζιάκομο Πουτσίνι «Μποέμ» έκανε πρεμιέρα στο Βασιλικό Θέατρο του Τορίνο την 1η Φεβρουαρίου του 1896, υπό τη διεύθυνση του Αρτούρο Τοσκανίνι, οι θεατές ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη πράξη ψιθύριζαν: «Φτωχέ Πουτσίνι, αυτή τη φορά έχασε το δρόμο». Παρά την πένθιμη γκρίνια εκείνων των μυωπικών κριτικών γύρω από την όπερα το βράδυ της πρεμιέρας της, η Μποεμ, είναι σήμερα ένα από τα πιο κλασικά και δημοφιλή έργα του οπερατικού ρεπερτορίου. Έχει μακρά ιστορία.. Το μυστικό της τόσης επιτυχίας αυτής της όπερας βρίσκεται στην αυθεντικότητα της έμπνευσης του Πουτσίνι. Πρόκειται για την νοσταλγία της νιότης του.

Αυτό το μυστικό της επιτυχίας της όπερας που λάτρεψαν και οι νέοι σε όλο τον κόσμο.

Ο Πουτσίνι λάτρεψε το πρόσωπο της Μιμί, (την υποδύεται η Ξανθουδάκη στη Μελβούρνη) της πρωταγωνίστριας της όπερας. Σε αυτήν είδε την σύνθεση της νεότητας. Η Μιμί είναι ερωτευμένη με τον ίδιο τον έρωτα, διψά για τη ζωή. Όπως και όλοι γύρω της. Σπουδαστές, καλλιτέχνες, μοδιστρούλες, γεμίζουν τους δρόμους της πόλης του φωτός χορεύοντας ξένοιαστα ανάμεσα στον Απόλλωνα και το Διόνυσο. Το φτωχό, ανέμελο Παρίσι.

Ακραία συναισθήματα, υπέροχο θέαμα, συγκινητική ιστορία και μοναδική μουσική. Η υπόθεση αφορά τον έρωτα ανάμεσα στον ποιητή Ροντόλφο και στη ράφτρα Μιμή με φόντο το παγωμένο Χριστουγεννιάτικο Παρίσι, από τη στιγμή που συναντιούνται έως το θάνατο της κοπέλας από φυματίωση. Ο Πουτσίνι με την μουσική του περιγράφει, όλη την παλέτα των συναισθημάτων – από τον μεγάλο έρωτα έως την απόγνωση.

Η ΟΠΕΡΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ

 

Γεννημένη στο Mount Beauty της Βικτώριας και μεγαλωμένη στη Μελβούρνη, η κα Ξανθουδάκη σπούδασε στο Victorian College of the Arts (VCA) στη Μελβούρνη.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου με υποτροφία, όπου και απέκτησε το δεύτερο Masters of Music με διάκριση.

«Πραγματικά είχα ένα πάθος για τη μουσική και το τραγούδι. Νομίζω οφείλεται και στο γεγονός ότι εκτέθηκα στην κλασική μουσική κατά τη διάρκεια των σχολικών μου χρόνων».

Η κα Ξανθουδάκη έχει κερδίσει πολλούς διαγωνισμούς στην Αυστραλία και διεθνώς, όπως τον Διεθνή Διαγωνισμό Grand Prix Μαρία Κάλλας, τον Διεθνή Διαγωνισμό Mότσαρτ στο Salzburg καθώς και το πρώτο γυναικείο βραβείο αλλά και το γενικό Μεγάλο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Τραγουδιστών Όπερας Adam Didur στην Πολωνία.

Της απονεμήθηκε επίσης βραβείο του Ιδρύματος Solti για σπουδές ιταλικής γλώσσας στη Φλωρεντία και έχει συμμετάσχει σε masterclasses στο Opera Studio της Accademia di Santa Cecilia στη Ρώμη.

The post Την τρίτη η τελευταία παράσταση «La Bohème» στη Μελβούρνη με την Έλενα Ξανθουδάκη appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.