Κίτρινη Προειδοποίηση για καταιγίδες – Ποιές περιοχές θα επηρεαστούν

Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθείς καιρικές συνθήκες επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά θα σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα παράλια ή και στο εσωτερικό, ωστόσο σταδιακά αναμένεται επέκταση των φαινομένων με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι και οι άνεμοι δυνατόν να ενισχύονται και να μεταβάλλονται.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και αργότερα τοπικά στα νοτιοδυτικά και στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη και τοπικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 31 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε Κίτρινη Προειδοποίηση

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, που θα έχει ισχύ από τις 12.00 μέχρι τις 17.00 της Κυριακής,  μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηράσουν κυρίως τα ορεινά και το ανατολικό μισό του νησιού.

Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι, ενώ οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται.

Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών ανά ώρα.

Παραμένουν οι ασταθείς καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας και για τον λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η ανανέωση της προειδοποίησης ΕΜΜΑ για καταιγίδες. pic.twitter.com/XwuyAehGKA

— CYMET (@CyMeteorology) September 21, 2024

Απόψε ο καιρός σταδιακά βελτιώνεται και τα όποια φαινόμενα περιορίζονται κυρίως στα παράλια, όπου ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα καταστούν προοδευτικά καταβατικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα δυτικά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, ιδιαίτερα στα ορεινά, στο εσωτερικό και σε ανατολικές περιοχές.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα παρατηρηθούν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, που ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ μέχρι την Τετάρτη θα σημειώσει άνοδο για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.