Παγκόσμιο νεανίδων – Δεύτερη στον κόσμο η εθνική Ελλάδας

Με το ασημένιο μετάλλιο θα επιστρέψει από το Τσενγκντού της Κίνας η εθνική υδατοσφαίρισης νεανίδων. Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ18, το συγκρότημα της Ευτυχίας Καραγιάννη ηττήθηκε 11-9 από την Ισπανία, πληρώνοντας το κακό ποσοστό στην παίκτρια παραπάνω (2/8) και κάποιες αμυντικές ολιγωρίες σε κρίσιμα σημεία.

Αυτό είναι το τέταρτο μετάλλιο της Ελλάδας σε έξι διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία και το δεύτερο συνεχόμενο ασημένιο, καθώς η “γαλανόλευκη” ήταν δεύτερη και πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι, χάνοντας τότε στον τελικό από τις ΗΠΑ. Για τη “ρόχα”, είναι το δεύτερο χρυσό σε Παγκόσμιο Κ18, μετά από εκείνο του 2018.

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 3, Φουράκη 1, Δρακωτού 1, Πιοβάν, Μπέτα, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού 1, Καραμπέτσου 3, Κυριακοπούλου, Οικονόμου, Κρασσά. Στην αποστολή μετείχαν επίσης οι Κανελλοπούλου και Παπαδοπούλου.

Η Ελλάδα, νωρίτερα, αποδίδοντας σεμιναριακού επιπέδου πόλο, προκρίθηκε με επίδειξη δύναμης στην τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ18, που έγινε στην πόλη Τσενγκντού της Κίνας κερδίζοντας 16-3 την Αυστραλία στον προημιτελικό.

** Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία, η οποία νίκησε στον “μικρό” τελικό τις ΗΠΑ 14-13, χάρη σε γκολ της Χάιντου, 1΄13΄΄ πριν τη λήξη.

The post Παγκόσμιο νεανίδων – Δεύτερη στον κόσμο η εθνική Ελλάδας appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.