Το χαμόγελο του Παύλου

Το χαμόγελό του ξεχώριζε από την πρώτη στιγμή όταν τον είχες απέναντί σου. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος με τη φυσική ευγένεια και την καλοσύνη του δεν ήθελε παρά λίγα λεπτά για να κερδίσει τον συνομιλητή του.

Το βράδυ του Σαββάτου, ψηλά στα αστέρια, είναι βέβαιο ότι εάν κάποιος έριχνε το βλέμμα του προς τον ουρανό θα διέκρινε και πάλι αυτό το εμβληματικό χαμόγελο του αείμνηστου προέδρου των πρωταθλητών Ευρώπης.

Αυτή τη φορά όμως το χαμόγελο είχε να κάνει με την τεράστια κληρονομιά που άφησε και βλέπει – και από τον διάδοχό του – να συνεχίζεται λαμπρή και μεγάλη.

Αναμφίβολα το 6ο τουρνουά στη μνήμη του ήταν τόσο ξεχωριστό όσο και ο ίδιος, καθώς η διεξαγωγή του στο εμβληματικό Καλλιμάρμαρο άφησε το στίγμα όχι μόνο στις τέσσερις ομάδες που αγωνίστηκαν αλλά και σε όλο τον κόσμο αν κρίνουμε από τα μηνύματα μέχρι και από παίκτες του ΝΒΑ που σχολίασαν φωτογραφίες και βίντεο από τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Πάνω από 42.000 (τυχεροί) φίλοι των Πρασίνων βρέθηκαν στις εξέδρες και έζησαν μια μαγική βραδιά, που θα θυμούνται για χρόνια. Ακόμα και ο μέγιστος Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που είχε ζήσει (σχεδόν) τα πάντα στην Ελλάδα και στον πάγκο του Παναθηναϊκού για 13 χρόνια, ξεχώρισε τη βραδιά του Σαββάτου ως μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία στην πλούσια καριέρα του.

Τα αποτελέσματα θα ήταν εκ των πραγμάτων τα τελευταία που θα μετρούσαν (καθώς ακόμα και οι προπονητές στις τελευταίες πινελιές τους πριν από την έναρξη μιας ακόμα απαιτητικής σεζόν βλέπουν άλλα πράγματα και όχι το σκορ) αλλά εκείνο που μένει ως γενική εντύπωση είναι ένα event τόσο ξεχωριστό που έμεινε – ήδη – στην ιστορία.

Τα συγχαρητήρια ανήκουν σαφέστατα στη διοίκηση του Παναθηναϊκού για τη σκέψη – αλλά κυρίως για την υλοποίηση – της ιδέας, όπως και στους ανθρώπους που εργάστηκαν πυρετωδώς σε λιγότερο από ένα 24ωρο (καθώς την Πέμπτη είχε γίνει στον ίδιο χώρο η μεγάλη εκδήλωση για τα 20 χρόνια από το 2004, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και του Euro).

Ομως τα εύσημα αξίζουν και στην ΕΟΕ, και ιδιαίτερα στον πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο που με δική του πρωτοβουλία «ζωντάνεψε» τα τελευταία χρόνια ένας ιστορικός αθλητικός χώρος, που παλαιότερα παρέμενε κλειστός σε τουρίστες και αθλητές!