Με ανοιχτά φτερά

Ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει για την Τουρκία για τη μεθαυριανή πρεμιέρα του στο Europa League κόντρα στη Γαλατάσαραϊ με την καλύτερη ψυχολογία μετά το 4-1 στον Βόλο που κράτησε τους πρωταθλητές στην κορυφή της βαθμολογίας.

Σε ένα παιχνίδι όπου ο Δικέφαλος έκανε περίπατο στο 2ο ημίχρονο (έχοντας και αριθμητική υπεροπλία), ο Ντομινίκ Κοτάρτσκι ήταν εκ των κορυφαίων και κράτησε με τρεις επεμβάσεις (η μια ήταν σε πέναλτι του Αλτμαν!) την ομάδα του στο πρώτο τρίλεπτο.

«Πολλές φορές αποφεύγω να μιλάω για παίκτες μου αλλά ο Κοτάρσκι εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Δεν είναι πάντα πολλές οι φάσεις που χρειάζεται σε ένα ματς, αλλά όταν τον χρειαζόμαστε είναι εκεί και είναι εκπληκτικός. Από εκεί και πέρα προηγηθήκαμε, έμεινε ο αντίπαλος με δέκα και θα μπορούσαμε στο ημίχρονο να είχαμε πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο αντίπαλος μετά το 0-2 κατάφερε να μειώσει αλλά ήρθε γρήγορα το τρίτο μας γκολ. Αλλά η φάση που μας βοήθησε ήταν η απόκρουση του πέναλτι από τον Κοτάρσκι στην αρχή. Απλά δημιουργήσαμε σε όλο το ματς πολλές φάσεις, θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και άλλα γκολ» τόνισε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου αποθεώνοντας τον τερματοφύλακά του που τον θεωρεί (και το έχει ξαναπεί) τον κορυφαίο στην Ελλάδα.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για το πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Τσαγκαράκης εις βάρος του Καμαρά, όπως και οι γηπεδούχοι «φώναξαν» για επιθετικό του Σάστρε στην αρχή της φάσης που κατέληξε στη 2η κίτρινη του Φεράρι (34′).

«Η αλήθεια είναι αυτή. Αν δεν μπαίνεις με την κατάλληλη προσοχή από την αρχή του παιχνιδιού και νομίζεις πως μόνο η παρουσία σου μπορεί να εξασφαλίσει κάποια πράγματα, τότε μπορείς να το πληρώσεις. Από τη μία χαίρομαι που συνέβη αυτό με την έννοια ότι είναι μάθημα για το μέλλον. Ο Κοτάρκσι ήταν φανταστικός στο να αποσοβήσει το πέναλτι σε εκείνη τη φάση. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε την κυριαρχία που θέλουμε από την αρχή του παιχνιδιού και να μην επιτρέπουμε κάτι» πρόσθεσε ο Λουτσέσκου που είδε την ομάδα του να έχει 4 γκολ και 2 δοκάρια μετά φυσικά την τριπλή απόκρουση του Κοτάρσκι (αρχικά στην κεφαλιά του Κόντε και στη συνέχεια στο σουτ του Γκλάβτσιτς και κατόπιν στο πέναλτι του Αλτμαν). Ο Σβαμπ σκόραρε με πέναλτι (25′), ο Μουργκ με τη βοήθεια της τύχης (54′), ο Τάισον πέτυχε γκολ «ποίημα» (60′) και ο Τσάλοφ έκανε σεφτέ (90′) εκμεταλλευόμενος τον κακό υπολογισμό του Κόβατς και βάζοντας το πόδι να κοντράρει το βολέ του πορτιέρο του Βόλου, ο οποίος ενδιάμεσα είχε μειώσει το σκορ προσωρινά σε 2-1 με κεφαλιά του Μεντιέτα (57′).

«Αν βάζαμε το πέναλτι, θα ήταν ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι. Δυστυχώς δεν έγινε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, κάποιες φορές μπαίνει και κάποιες όχι. Θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, στη συνέχεια όμως δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και γι’ αυτό χάσαμε.

Τα λάθη γίνονται στο ποδόσφαιρο, αν και σήμερα αδικηθήκαμε και από τον διαιτητή. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να πάρει περισσότερες από μια κίτρινη κάρτα, γιατί έπαιξε πολύ σκληρά, ειδικά με κάτι αγκωνιές, αλλά πρέπει και οφείλουμε να προχωρήσουμε» τόνισε ο Αλέξης Καλογερόπουλος από την πλευρά των παικτών του Βόλου.

Βόλος: Κόβακς, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Μπερνάντου, Μύγας, Γκλάβτσιτς (72′ Κόμπα), Κόντε (61′ Κόζτα), Ασεχνούν (40′ Σμέουλερς), Φεράρι, Αλτμαν (61′ Βιγιαφάνιες), Μεντιέτα.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κόλι, Μπάμπα (68′ Οτο), Καμαρά, Σβαμπ (67′ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (67′ Μπακαγιόκο), Τάισον (79′ Σορετίρε), Τισουντάλι (67′ Τσάλοφ).