Κατερίνα Θεοδόση: Το νέο αίμα στο ψηφοδέλτιο των Εργατικών στο Merri-bek

ΓΙΩΤΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

Πόση χαρά και υπερηφάνεια νιώθουμε όλοι οι συμπάροικοι όταν οι ελληνικής καταγωγής νέοι αποφασίζουν να συμμετέχουν στα κοινά! Κάθε νέα ελληνική φωνή μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια, ανεξαρτήτως πολιτικών ιδεολογιών, δίνει μεγαλύτερη δύναμη στον Ελληνισμό της Μελβούρνης, αλλά και ελπίδα ότι οι ελληνικές αξίες, οι αρχές και τα πολιτικά ζητήματα που μας αφορούν ως κοινότητα θα ακούγονται, θα προωθούνται και θα υποστηρίζονται με σθένος. Για τον λόγο αυτόν συμμετέχουμε στις εκλογές και ψηφίζουμε Ελληνοαυστραλούς υποψήφιους.

Με αυτές τις σκέψεις κατά νου καλοσωρίζουμε και την υποψηφιότητα της Κατερίνας Θεοδόση, μιας ελληνικής καταγωγής νέας, η οποία ζητά την ψήφο σας στις εκλογές για το Διαμέρισμα (Ward) Westbreen στον Δήμο Merri-bek με το ψηφοδέλτιο των Εργατικών,

Η Κατερίνα Θεοδόση, ξεκίνησε πρόσφατα την εκστρατεία της και επιδιώκει να ταρακουνήσει το Δημοτικό Συμβούλιο εισάγοντας νέες πολιτικές προτάσεις στη διοίκηση του Δήμου. Το Διαμέρισμα Westbreen καλύπτει τμήματα του Pascoe Vale, του Hadfield και του Oak Park.

Η Κατερίνα είναι κόρη Ελλήνων μεταναστών που μετακόμισαν στο Coburg τη δεκαετία του 1970. Η μητέρα της, Παγώνα, με καταγωγή από τη Μάνη, ήταν δασκάλα Ελληνικών στο Brunswick High, όπου δίδαξε για δέκα χρόνια και υποστήριξε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία.

Ο πατέρας της, Άγγελος, είναι από τη Ζάκυνθο και ήταν μηχανικός αυτοκινήτων και ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης.

Εγκαταστάθηκαν στο Pascoe Vale όπου η Κατερίνα μεγάλωσε με τα αδέλφια της, και όπως πολλοί στην περιοχή, πήγε στο Δημοτικό Σχολείο Pascoe Vale και στο Strathmore Secondary College.

Όπως δήλωσε η μητέρα της «ως παιδί της άρεσε πάντα να μαθαίνει και ήθελε να κάνει κάτι που θα έκανε τη διαφορά στις ζωές των άλλων ανθρώπων».

Αφού ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές της σπουδές στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και στα Νομικά, η Κατερίνα ακολούθησε καριέρα στο Δημόσιο, εργαζόμενη στον χώρο των πολυπολιτισμικών υποθέσεων, στην απασχόληση και στη στέγαση για την κυβέρνηση της Βικτώριας.

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με πολλούς μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς οργανισμούς για να βελτιώσει τις επικοινωνίες τους και να τους υποστηρίξει στη συνεργασία με την κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων τους.

Η ταυτότητα της Κατερίνας ως Ελληνοαυστραλής έχει βοηθήσει στη διαμόρφωση των αξιών της και των πολιτικών που ακολουθεί σε αυτές τις εκλογές.

«Η Μελβούρνη είναι η πόλη που έχει τον μεγαλύτερο ελληνικό πληθυσμό εκτός Ελλάδας, με σημαντικό μέρος της κοινότητάς μας να ζει εδώ στα βόρεια προάστια. Οι Ελληνοαυστραλοί υπήρξαν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού της εκπληκτικής περιοχής μας», δήλωσε η Κατερίνα.

Η νέα υποψήφια δίνει ιδιαίτερη σημασία στις τοπικές υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων και υγειονομικής περίθαλψης, στους αθλητικούς συλλόγους και στο κόστος ζωής ως προτεραιότητές της εάν εκλεγεί τον Οκτώβριο.

«Πολλοί Έλληνες που μετανάστευσαν για πρώτη φορά στην περιοχή, εργάστηκαν σκληρά και βοήθησαν να χτιστεί η κοινότητά μας. Καθώς φτάνουν στην ηλικία συνταξιοδότησης, είναι σημαντικό να λαμβάνουν την καλύτερη φροντίδα. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτή η φροντίδα είναι υψηλής ποιότητας, οικονομικά προσιτή και προσφέρεται με πολιτισμικά κατάλληλο τρόπο μέσω υπηρεσιών που συνεργάζονται με κοινοτικές ομάδες και εκκλησίες» δήλωσε η υποψήφια των δημοτικών εκλογών.

«Οι Ελληνοαυστραλοί συμμετείχαν επίσης στην ανάδειξη ορισμένων από τους πιο επιτυχημένους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής μας. Αυτοί οι σύλλογοι είναι σημαντικοί όχι μόνο για τη σωματική και ψυχική ευεξία, αλλά βοηθούν και στη συνεργασία μεταξύ των κοινοτήτων. Είμαι πραγματικά αφοσιωμένη στο να διασφαλίσω ότι θα έχουν τους πόρους και την υπεράσπιση για να ευδοκιμήσουν. Θα εργαστώ ώστε η πολιτική του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι στους αθλητικούς συλλόγους να καθοδηγείται από τις απόψεις και τις φιλοδοξίες των τοπικών κοινοτήτων και όχι αποκλειστικά από την ιδεολογία».

The post Κατερίνα Θεοδόση: Το νέο αίμα στο ψηφοδέλτιο των Εργατικών στο Merri-bek appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.