Η σύλληψη του Perry Kouroumblis έχει προκαλέσει αίσθηση και στην ελληνική παροικία

H διαδικασία έκδοσης στην Αυστραλία, του 65χρονου Έλληνα που κατηγορείται για το διπλό φονικό της Easey St αναμένεται να είναι χρονοβόρα, σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές.

Το φονικό, το 1977, έγινε σε μια γειτονιά του «ελληνοκρατούμενου», τότε Collingwood και είχε συγκλονίσει την ελληνική παροικία.

Αυτές τις μέρες αρκετοί ομογενείς με αναρτήσεις τους στη σελίδα του «Νέου Κόσμου» στοFacebbok γράφουν ότι ζούσαν στην περιοχή, κάποιοι πήγαιναν στο γυμνάσιο του Collingwood όπου δίδασκαν οι δυο άτυχες γυναίκες που δολοφονήθηκαν και υπογραμμίζουν ότι τους έχει σημαδέψει το στυγερό έγκλημα.

Η σύλληψή του Perry Kouroumblis έχει προκαλέσει αίσθηση στην παροικία μας, όπως και στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία και αποτελεί το κύριο θέμα συζήτησης τις τελευταίες μέρες.

Την ίδια στιγμή γίνονται και άλλες λεπτομέρειες γνωστές.

Πάντως ο αδελφός του ομογενή, που συνελήφθη στη Ρώμη για τις δολοφονίες στην Easey St, λέει ότι ο κατηγορούμενος θα είχε εγκαταλείψει την Αυστραλία πολύ νωρίτερα αν ήταν ένοχος για τα βάναυσα εγκλήματα.

Ο Perry Kouroumblis διέφυγε στην Ελλάδα το 2017, αφού η αστυνομία τον προσέγγισε για να του ζητήσει δείγμα DNA στο πλαίσιο της έρευνας για την 47χρονη ανεξιχνίαστη υπόθεση.

Όμως ο αδελφός του, ο οποίος ζούσε μαζί του στην Bendigo St, Collingwood την εποχή των δολοφονιών, απέρριψε τη χρονική στιγμή της ξαφνικής φυγής του Perry στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «δεν θα περίμενε δεκαετίες για να φύγει από την Αυστραλία αν ήταν ένοχος».

«Αν επρόκειτο να κρυφτεί, δεν θα έμενε εδώ για 40 και πλέον χρόνια μετά από αυτό», είπε.

«Αν το έκανα αυτό, θα είχα φύγει, ξέρετε, σε μια εβδομάδα ή δύο εβδομάδες ή οτιδήποτε άλλο.

«Αλλά ήταν εδώ για 40 και πλέον χρόνια, οπότε δεν είναι σαν να κρύβεται».

Ο ίδιος είπε ότι ο αδελφός του «δεν είχε πολλά» στην Αυστραλία για τα οποία άξιζε να μείνει εδώ.

Οι δυο τους μίλησαν για τελευταία φορά πριν μία εβδομάδα, αλλά δεν είχε γίνει καμία συζήτηση σχετικά με τα σχέδια του Perry να επισκεφθεί την Ιταλία.

«Δεν πιστεύω ότι έχει κάνει τίποτα, δεν μπορώ να το πιστέψω», είπε ο αδελφός του στη Μελβούρνη.

«Δεν πιστεύω ότι ήταν ικανός να κάνει κάτι τέτοιο.

«Νομίζω ότι πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος. Θα δούμε τι θα συμβεί».

Τα πτώματα της Suzanne Armstrong, 27 ετών, και της Susan Bartlett, 28 ετών, βρέθηκαν μέσα στο σπίτι τους στην οδό Easey St περίπου τρεις ημέρες μετά τις φρικτές δολοφονίες τους τον Ιανουάριο του 1977.

Είχαν και οι δύο μαχαιρωθεί μέχρι θανάτου, ενώ ο 16 μηνών γιος της Armstrong βρέθηκε μόνος στο σπίτι έχοντας υποστεί αφυδάτωση.

Ο Perry Kouroumblis, ο οποίος ήταν 17 ετών την εποχή των δολοφονιών . Τον είχε σταματήσει η αστυνομία για έλεγχο και βρέθηκε ένα μαχαίρι στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, μόλις δύο εβδομάδες μετά το θάνατο των γυναικών.

Ο Perry πέρασε πολλά χρόνια ζώντας στο Bulleen στα της Μελβούρνης.

Πιστεύεται ότι ήταν μαθητής στο Collingwood High School, γνωστό σήμερα ως Collingwood College, όπου η Bartlett εργαζόταν ως καθηγήτρια τεχνών και χειροτεχνίας.

Αργότερα, ο ίδιος διηύθυνε μια επιχείρηση σιδηρών για μια δεκαετία πριν την μεταφέρει στο Dandenong το 2014.

Στη συνέχεια, ο Perry πέρασε αρκετά χρόνια ζώντας στη NSW, όπου φωτογραφήθηκε να ποζάρει καθισμένος σε μια μοτοσικλέτα το 2016. Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύεται τις τελευταίες μέρες παντού.

Εγκαταστάθηκε στο Randwick, ένα προάστιο στο εσωτερικό ανατολικό Σίδνεϊ, αλλά επέστρεψε ξανά στη Μελβούρνη κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ακολούθως πήγε στην Ελλάδα.

Ο πρώην αστυνομικός Ron Iddles αποκάλυψε ότι το τότε έφηβο αγόρι συνελήφθη με το αυτοκίνητό του, κοντά στον τόπο του εγκλήματος στο Collingwood, περίπου δύο εβδομάδες μετά τις δολοφονίες της Armstrong και της Bartlett.

Καθώς η αστυνομία ανακοίνωσε το Σάββατο την ανακάλυψη μιας από τις μακροβιότερες έρευνες δολοφονίας στην πολιτεία, ο κ. Iddles – ο αστυνομικός που προσήγαγε τον νεαρό πριν από 47 χρόνια – δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Herald Sun ότι έψαξε το όχημα και βρήκε ένα μαχαίρι στο πορτμπαγκάζ.

Όταν ρωτήθηκε, ο έφηβος ισχυρίστηκε ότι είχε βρει το όπλο στις κοντινές σιδηροδρομικές γραμμές κάτω από μια πεζογέφυρα κοντά στην Hoddle St.

Οι περιπολούντες αστυνομικοί είχαν ενημερωθεί να είναι σε επιφυλακή την περίοδο μετά τις δολοφονίες της Armstrong και της Bartlett στο σπίτι τους στην Easey St.

Ο κ. Iddles, ο οποίος ήταν τότε αστυνομικός για τρία χρόνια τοποθετημένος στο Collingwood, δήλωσε ότι γνώριζε τον έφηβο, ο οποίος δεν του δημιούργησε κανένα πρόβλημα εκείνη την ημέρα, όταν σταμάτησε το αυτοκίνητό του.

Οι δυο γυναίκες η Suzanne Armstrong (δεξιά ) και η Susan Bartlett που δολοφονήθηκαν μέσα στο σπί τους στο Easey Street i του Collingwood in 1977. Φώτο: AAP Image/Supplied by Vic Police

.Ο Πέρι Κουρουμπλής διέφυγε στην Ελλάδα το 2017, αφού η αστυνομία τον προσέγγισε για να του ζητήσει δείγμα DNA στο πλαίσιο της έρευνας για την 47χρονη ανεξιχνίαστη υπόθεση.

Όμως αδελφός του ο οποίος ζούσε μαζί του στην Bendigo St, Collingwood την εποχή των δολοφονιών, απέρριψε τη χρονική στιγμή της ξαφνικής φυγής του Perry στην Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν θα περίμενε δεκαετίες για να φύγει από την Αυστραλία αν ήταν ένοχος.

Εννοείται ότι οι κατηγορίες εναντίον του υπόπτου δεν μπορούν να απαγγελθούν μέχρι να επιστρέψει στην Αυστραλία.

.

The post Η σύλληψη του Perry Kouroumblis έχει προκαλέσει αίσθηση και στην ελληνική παροικία appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.