«Χρυσή» αλλαγή

Για 81 λεπτά ο Παναθηναϊκός έβλεπε και πάλι τους ίδιους εφιάλτες να στριφογυρίζουν πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο. Εκείνους τους εφιάλτες που είχε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, απέναντι στην Καλλιθέα, ακόμα και απέναντι στον Λεβαδειακό, τον οποίο κέρδισε με γκολ στο 96′. Ο αξιόμαχος Πανσερραϊκός έβαζε δύσκολα στην ομάδα του Αλόνσο, που και πάλι δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να πάρει προβάδισμα. Μέχρι που μπήκε στο γήπεδο ο Τζούρισιτς. Ο Σέρβος ήρθε από τον πάγκο αντί του Πελίστρι και με δύο υπέροχα γκολ, στο 81′ και στο 88′, «καθάρισε» για την ομάδα του. Διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 και δίνοντας ανάσα – κυρίως ψυχολογική – στον Παναθηναϊκό πριν από τα δύο μεγάλα ντέρμπι: με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και με τον Ολυμπιακό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Παναθηναϊκός… πέταξε ένα ημίχρονο στα σκουπίδια, παρά το γεγονός πως προηγήθηκε νωρίς και έτρεχε ξανά στο δεύτερο για να γλιτώσει την γκέλα. Ο Τετέ στο 10′ άνοιξε το σκορ σε κενή εστία έπειτα από γύρισμα του Μλαντένοβιτς από τα αριστερά, αλλά ο Πανσερραϊκός είχε απάντηση. Αρχικά απείλησε με τον Μπετανκόρ στο 12′, με τον ίδιο παίκτη να σκοράρει με καταπληκτική κεφαλιά τρία λεπτά αργότερα και να σημειώνει το 1-1. Ενα γκολ που μπλόκαρε την ομάδα του Αλόνσο, την ίδια ώρα που ο Γκουγκεσασβίλι κατάφερνε να βγάζει οτιδήποτε επιχειρούσαν οι παίκτες του Αλόνσο. Στο 20′ ο γεωργιανός τερματοφύλακας σταμάτησε το πλασέ του Μπακασέτα, ενώ στο 30′ ένα σουτ και πάλι από τον Μπακασέτα έφυγε άουτ. Με τον Παναθηναϊκό να απειλεί για τελευταία φορά στο πρώτο μέρος στο 39′, με τον Ιωαννίδη να πλασάρει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε διαφορετικός. Ανέβασε τις γραμμές του πιο ψηλά, ήταν περισσότερο επιθετικός και πιεστικός, σίγουρα πιο δημιουργικός. Και άρχισε να απειλεί από νωρίς. Στο 41′ ένα σουτ του Τετέ έφυγε μόλις άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γκουγκεσασβίλι έδιωξε το σουτ του Μπακασέτα. Στο 57′ ο Γεωργιανός είπε «όχι» και σε φάουλ του Ουνάι, με τον ρυθμό από εκεί και πέρα να πέφτει και τον Παναθηναϊκό να «φλερτάρει» με νέα γκέλα που θα του έφερνε μεγάλα προβλήματα και ενόψει των ντέρμπι που ακολουθούν. Τελικά ο… από μηχανής θεός ήταν ο Φίλιπ Τζούρισιτς. Ο Σέρβος ήρθε από τον πάγκο στο 68′ αντί του Πελίστρι, στο 73′ απείλησε με σουτ εντός περιοχής, με τους αμυντικούς να διώχνουν, αλλά ήταν εκείνος που σε επτά λεπτά «υπέγραψε» τη νίκη του Παναθηναϊκού. Στο 81′ ελίχθηκε έξω από την περιοχή και με ωραίο αριστερό σουτ στη γωνία έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα με μια… βολίδα από μακριά σε κόντρα επίθεση διαμόρφωσε το τελικό 3-1, που διατηρεί τον Παναθηναϊκό στο -5 από την κορυφή.

«Θεωρώ ότι είμαστε μακριά απ’ αυτό που μπορούμε να καταφέρουμε. Μπορούμε να γίνουμε καλύτερη ομάδα. Το πότε θα γίνει αυτό; Οταν θα έχουμε περισσότερο χρόνο δουλειάς με όλη την ομάδα. Ηταν μόλις η πρώτη εβδομάδα που είχαμε τη δυνατότητα να δουλέψουμε όλοι μαζί. Αυτοί που έπαιξαν τώρα δεν είχαν καμία σχέση με όσους είχαμε στην προετοιμασία. Δεν ζητάω υπομονή από κανέναν. Εγώ πρέπει να έχω υπομονή. Πρέπει να δουλέψω στη βελτίωση της ομάδας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ντιέγκο Αλόνσο στη συνέντευξη Τύπου.

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης (67′ Μπάλντοκ), Μλαντένοβιτς, Ινγκασον, Γεντβάι, Αράο, Ουνάι (87′ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας (76′ Γερεμέγεφ), Τετέ, Πελίστρι (67′ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης (87′ Τσέριν).

Πανσερραϊκός (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Κουτσογούλας, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές (83′ Πεταυράκης), Στάικος, Περούτσι, Σαλαζάρ (83′ Δεληγιαννίδης), Τέρζιτς (66′ Ντέλετιτς), Τομάς (71′ Χατζηστραβός), Μπετανκόρ (71′ Γκίγκιτς).