Όλγα Γεροβασίλη: Δεν θα είμαι υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν θα είναι υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε η Όλγα Γεροβασίλη, το πρωί της Δευτέρας, σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Γεροβασίλη, σημείωσε ότι ζύγισε τα πράγματα και αποφάσισε να μην είναι υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, ενώ τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεγάλη υπομονή με τον κύριο Κασσελάκη».

Ειδικότερα, ερωτηθείσα σχετικά με το αν θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε πως, «επέλεξα αυτήν τη στιγμή να μην μπω στη διαδικασία, γιατί είναι πολλά αυτά που διακυβεύονται» και αναφέρθηκε στα όσα έγιναν τον τελευταίο χρόνο, συμπυκνώνοντάς τα στη φράση: «περάσαμε έναν χρόνο με μία βίαιη επίθεση από το υπερεγώ στο εμείς. Επίθεση στις συλλογικές διαδικασίας και διχασμοί».

Σύμφωνα με την ίδια «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε μεγάλη ανοχή στον Στέφανο Κασσελάκη. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να μην κερδίσει ξανά, θα συστρατευθώ για αυτόν τον σκοπό».

Όπως είπε: «Οι υποψήφιοι μπορεί να είναι παραπάνω από ένας, αλλά κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι ένας. Δεν μπορώ να απαντήσω για τον κ. Φάμελλο, και εγώ περιμένω τον ίδιο να απαντήσει. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και πρέπει να βρεθεί η καλύτερη λύση. Σήμερα είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε μπροστά, και πρέπει να δούμε τα μείζονα».

«Τα σενάρια είναι πολλά»

Η κ. Γεροβασίλη, είπε πως την επόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσουν όλα. «Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Μόνο ένα έχει κλείσει, ότι σήμερα η πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της Κεντρικής Επιτροπής, που είναι απευθείας εκλεγμένη από την βάση, και δεν έχει λήξει η θητεία της όπως λέγεται, είναι το όργανο το οποίο αμφισβήτησε και έβαλε ένα “στοπ” στην προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη».

Η ίδια δεν άνοιξε τα χαρτιά της για το τι θα πράξει στην περίπτωση που ο Στέφανος Κασσελάκης επανεκλεγεί στην προεδρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας πως «θα δούμε, τα σενάρια είναι πολλά».