Ενημερωτική εκστρατεία της Κυπριακή Αιματολογική Εταιρείας για το μήνα Σεπτέμβριο, Μήνας Ευαισθητοποίησης για την Λευχαιμία και τις αιματολογικές κακοήθειες

Στις 12 Σεπτεμβρίου η κυπριακή αιματολογική εταιρεία διοργάνωσε δημοσιογραφική διάσκεψη με αφορμή τον μήνα Ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την λευχαιμία.

Συγκεκριμένα για την οξεία μυελογενή λευχαιμία αναφέρθηκε η Δρ Τσιτσκάρη, για την χρόνια μυελογενή λευχαιμία η Δρ. Βεργουλίδου και για την χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία η Δρ. Βυρίδη, παραθέτοντας πλούσιο υλικό σχετικά με την επιδημιολογία, τη διάγνωση και τις σύγχρονες θεραπείες των αιματολογικών κακοηθειών.

Ο πρόεδρος της κυπριακής αιματολογικής εταιρείας Δρ. Μιχάλης Μιχαήλ προλόγισε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στα σημαντικά συμπεράσματα που προκύπτουν, δεδομένου ότι οι σύγχρονες θεραπευτικές εξελίξεις έχουν αναδείξει βελτιωμένες επιλογές θεραπείας με λιγότερη τοξικότητα σε όλες τις παραπάνω ασθένειες. Επιπλέον εντατικότερες θεραπείες όπως η μεταμόσχευση μυελού των οστών διεξάγονται πλέον όπου ενδείκνυται με ασφαλέστερο τρόπο και περισσότερες δυνατότητες αντιμετώπισης των παρενεργειών.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι συνδέσμων ασθενών, του Καραϊσκάκειου ιδρύματος, επαγγελματίες υγείας και κοινό, ενώ ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέματα που αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενων.

Η κυπριακή αιματολογική εταιρεία συστάθηκε το 2008 και αποτελεί την επιστημονική εταιρεία που αντιπροσωπεύει τους ιατρούς αιματολόγους στην κυπριακή Δημοκρατία, προάγοντας την επιστήμη της αιματολογίας, διεξάγοντας Παγκύπρια αλλά και διεθνή συνέδρια με αναγνωρισμένους ομιλητές και αυξανόμενη συμμετοχή.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης υποστηρίχθηκε από την εταιρεία Novartis.