Με συνθήματα οι «Κασσελίστας»

Παρότι ο Κασσελάκης δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση, οι αντιδράσεις των υποστηρικτών του έδειξαν και την κατεύθυνση που θα έχει η αντιπαράθεση που ξεκινάει για την ηγεσία. Με αφορμή την προϋπόθεση του πόθεν έσχες, αλλά και την πρόταση του Δημήτρη Χατζησωκράτη για μη ταυτόχρονη εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής (που αποσύρθηκε και θα επανακατατεθεί στην επόμενη συνεδρίαση, στις 5 Οκτωβρίου), αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, αλλά συνέχιζαν να μένουν έξω από την αίθουσα (μαζί τους βρέθηκαν τουλάχιστον δύο βουλευτές, ο Ευάγγελος Αποστολάκης και η Ραλλία Χρηστίδου) φωνάζοντας συνθήματα όπως «η νομενκλατούρα ψυχορραγεί, η βάση θα φέρει την ανατροπή», «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το φέουδό σας ούτε το μέλος υποτακτικός σας» και «Πρόεδρε προχώρα, άλλαξέ τα όλα».

Ξεχωριστές προτάσεις

Το χρονοδιάγραμμα που τελικά αποφασίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή ήταν αυτό που αναγραφόταν στην εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας. Η πλευρά Πολάκη και η πλευρά Κασσελάκη (μέσω Τζάκρη) κατέθεσαν δύο διαφορετικές προτάσεις, που ωστόσο συνέκλιναν στις ημερομηνίες και τη μετατροπή του συνεδρίου από έκτακτο σε διαρκές – όμως παρότι θα μπορούσαν να συμπτυχθούν και να ψηφιστούν ως μία, η πλευρά Πολάκη φέρεται πως επέμεινε να λογιστούν ως διαφορετικές λόγω του σκεπτικού τους. Και για να μη θεωρηθεί πως οι δύο πλευρές συμμαχούν με οποιονδήποτε τρόπο, έστω κι αν είναι διαδικαστικός.

Ποιος φοβάται ποιον

Την ώρα που η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίαζε, ο Στέφανος Κασσελάκης βρισκόταν περιοδεία στην Αρτα. Και η Ολγα Γεροβασίλη, που συνεχίζει να σηκώνει το γάντι απέναντι στον μέχρι πρότινος πρόεδρο, δεν δίστασε να σχολιάσει δηκτικά στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους: «Το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει από την Αρτα δείχνει πόσο πολύ με φοβάται».