Μάριος Σαλμάς: Η απόφαση της διαγραφής του από την ΚΟ της ΝΔ

Ο Μάριος Σαλμάς διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά από απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος.

Την εισήγηση για τη διαγραφή του είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απόφαση αναφέρει: «Σήμερα, την 23η Σεπτεμβρίου 2024 συνήλθε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας υπό την Προεδρία του Προέδρου της, Βουλευτή κ. Ιωάννη Τραγάκη, κατόπιν του υπ΄αρ. 35/21.9.24 εγγράφου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και του άρθρου 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Μάριος Σαλμάς.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής κάλεσε τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριο Σαλμά να προσέλθει στην Επιτροπή Δεοντολογίας, τη Δευτέρα 23.9.24 και ώρα 12.00.

Η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι συντρέχουν οι λόγοι που αναφέρονται στο ανωτέρο έγγραφο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ότι ο κ. Μ. Σαλμάς με τις δηλώσεις του και την εν γένει συμπεριφορά του επέλεξε να θέσει τον εαυτό του εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Κατόπιν τούτων, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριος Σαλμάς διαγράφεται από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας».

Δείτε τη σχετική απόφαση:

Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ για τον Μάριο Σαλμά.

Η πρώτη αντίδραση Σαλμά

«Αν με διαγράφει ο κ. Μητσοτάκης γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην woke agenda για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου», είπε ο Μάριος Σαλμάς μετά τη διαγραφή του.

«Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα παραδώσει την έδρα του, ο ίδιος διερωτήθηκε με νόημα: «Νομίζετε ότι πρέπει να σταματήσω τη μάχη για τους πολλούς;».