Από την Τζούλια στον… Μαρίνο – Αυτές είναι οι επόμενες κακοκαιρίες που έρχονται

Αλέξανδρος, Μπόρα, Σόλωνας: η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε τα επίσημα ονόματα που θα δοθούν στις κακοκαιρίες των επόμενων μηνών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η ΕΜΥ και οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της Κύπρου και του Ισραήλ βαφτίζουν από κοινού τα μετεωρολογικά συστήματα που ξεσπούν στην περιοχή και μπορούν να προκαλέσουν ακραία φαινόμενα.

Αν όμως ένα σύστημα εμφανιστεί εκτός της Ανατολικής Μεσογείου και κινηθεί στο εσωτερικό της, διατηρεί την αρχική του ονομασία, η οποία αποφασίζεται από τις αντίστοιχες χώρες.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ σε ανακοίνωσή της, το σύστημα της ονοματοδοσίας βοηθά στην ενημέρωση του κοινού.

«Λειτουργώντας επικοινωνιακά, το σύστημα της ονοματοδοσίας θέτει σε επαγρύπνηση τον πολίτη μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ παράλληλα βοηθά Εθνικές Υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών κατά τη διαδικασία της ευρύτερης ενημέρωσης του κοινού για την παρουσία έντονων καιρικών φαινομένων και των πιθανών επιπτώσεών τους, με στόχο τη βέλτιστη προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας» αναφέρει η υπηρεσία.

Για τη περίοδο Οκτωβρίου 2024-Σεπτεμβρίου 2025, η αλφαβητική λίστα για την Ανατολική Μεσόγειο είναι: Alexandros, Bora, Coral, Daphne, Ermis, Frida, Gerasimos, Hemera, Ido, Julia, Kiniras, Lea, Marinos, Nestor, Ofek, Pelagia, Qesem, Roni, Solon, Tria, Uri, Valeria, Yam, Zoe.