Νέα αναπτυξιακή πορεία μετά την εξασφάλιση δανείου 125 εκ. ευρώ λέει, το ΤΕΠΑΚ

Νέα αναπτυξιακή πορεία μετά την εξασφάλιση δανείου 125 εκ. ευρώ λέει, το ΤΕΠΑΚ – Τι αναφέρει σε ανακοίνωση

Η υπογραφή δανειακής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών, του ΤΕΠΑΚ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB), ύψους 125 εκατομμυρίων ευρώ, για υλοποίηση αριθμού έργων υποδομών, σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας αναπτυξιακής πορείας για το Πανεπιστήμιο, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΤΕΠΑΚ.

Μετά την εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρει το Πανεπιστήμιο, λήφθηκαν δυο αποφάσεις οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τον αναπτυξιακό προγραμματισμό του.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου ενέκρινε την προκήρυξη προσφορών για αγορά υπηρεσιών Διαχειριστών Έργου (Project Managers) από εταιρεία/εταιρείες με εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία, για τα έργα υποδομών που έχουν εγκριθεί για δανειοδότηση από την ΕΙΒ, καθώς και για ταχύτερη υλοποίηση των έργων στον Β’ Πόλο Ανάπτυξής του Πανεπιστημίου.

Ταυτόχρονα, το Πανεπιστήμιο αποφάσισε τη διατήρηση του κτηρίου του πρώην Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού επί της οδού Αρχ. Κυπριανού και του κτηρίου της Α’ Τεχνικής Σχολής Λεμεσού. Το κεντρικό κτήριο της Τεχνικής Σχολής, το οποίο αποτελεί αρχιτεκτονικό μνημείο μιας άλλης εποχής, αναμένεται να παραδοθεί για αξιοποίηση περί το 2026, προστίθεται.

Το Πανεπιστήμιο σημειώνει πως θα αξιοποιήσει τα εν λόγω κτήρια για να καλύψει στεγαστικές του ανάγκες, διατηρώντας τα αρχιτεκτονικά τους στοιχεία και με πλήρη σεβασμό στην ιστορία τους.