Οι αρχηγοί φώναξαν «παρών»

Η τελευταία εικόνα με Παναγιώτη Ρέτσο και Νταβίντ Κάρμο στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού; Απευθείας στην πιο μεγάλη νύχτα του club. Στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας: Ηταν 29 του Μάη και απέναντι η Φιορεντίνα. Φαίνεται πως θα συμβεί ξανά έπειτα από 120 βράδια ακριβώς, κόντρα στη Λυών. Στην αμέσως επόμενη ευρωπαϊκή αποστολή. Γιατί ο 26χρονος έλληνας στόπερ έδειξε 100% έτοιμος στο χθεσινό «τεστ» του Ρέντη και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν βλέπει την ώρα να τον επαναφέρει στα γνωστά τετραγωνικά του γηπέδου μπροστά από τον Κωνσταντή Τζολάκη.

Εχει να αγωνιστεί από το φιλικό με τη Φόρεστ (8/8) ο Παναγιώτης Ρέτσος. Δεν έχει ανοίξει ακόμη λογαριασμό στις επίσημες υποχρεώσεις έπειτα από την υποτροπή σε έναν τραυματισμό που τελικά τον κράτησε εκτός πενήντα μέρες. Από τη στιγμή που χθες όμως έδειξε έτοιμος, ο βάσκος προπονητής τον υπολογίζει απευθείας για τα βαθιά. Την ίδια στιγμή χθες στον Ρέντη έκανε ένα βήμα εμπρός και ο Γιώργος Μασούρας που με τη σειρά του δεν έχει αγωνιστεί τον Σεπτέμβρη – έπειτα από έναν μυϊκό τραυματισμό με την εθνική ομάδα. Στη δική του περίπτωση βεβαίως σήμερα θα είναι η κρίσιμη δοκιμή, η απόπειρα να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του. Από ό,τι φαίνεται όμως οι πιθανότητες και στη δική του περίπτωση είναι πλέον καλές. Για να μπει αύριο το πρωί στο αεροπλάνο για τη Λυών.

Τα νεότερα για Ζέλσον

Αντίθετα – όπως από χθες έγραψαν «ΤΑ ΝΕΑ», ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ζέλσον Μαρτίνς. Υποβλήθηκε χθες το βράδυ σε μαγνητική τομογραφία ο Πορτογάλος μετά τις ενοχλήσεις (δικέφαλος) που ένιωσε το Σάββατο στο ματς με τον Αρη. Είναι δεδομένο ότι δεν θα ταξιδέψει στη Γαλλία. Και τα υπόλοιπα θα φανούν από το αποτέλεσμα της εξέτασης. Αν θα προλάβει δηλαδή κάποια από τα ματς πριν από τη διακοπή και κυρίως αυτό με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (6/10). Αν θα πάρει τη θέση του ο Μασούρας; Δύσκολο. Το επικρατέστερο σενάριο θέλει έναν άλλο αρχηγό, τον Ροντινέι, να ξεκινά από εκεί που τελείωσε στη Θεσσαλονίκη. Σαν δεξιός εξτρέμ – έδωσε και την ασίστ στον Ελ Κααμπί για το μοναδικό ερυθρόλευκο γκολ –, έχοντας πίσω του σαν μπακ τον Κοστίνια.

Και οι φορ στον Ρέντη

Και μιας και ο λόγος για τον Ελ Κααμπί; Είναι δύσκολες αυτές οι μέρες για τον Ολυμπιακό μετά τα διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα. Και περιμένει ο Οργανισμός πολλά από εκείνον. Εχει σημασία λοιπόν ότι χθες, σε ημέρα ρεπό, ο Μαροκινός ήταν στον Ρέντη προκειμένου να προπονηθεί. Και μαζί του ήταν και ο άλλος σέντερ φορ του ρόστερ, ο Ρομάν Γιάρεμτσουκ, που με τη σειρά του ψάχνει τον εαυτό του. Οι δυο τους, ο Μαρτίνς – που ξεκίνησε «θεραπεία» – και οι Ρέτσος, Μασούρας που βρέθηκαν εκεί για να τεστάρουν εν όψει Λυών. Καλό σημάδι η ανταπόκριση των ποδοσφαιριστών. Η αίσθηση ότι έχουν καταλάβει το πρόβλημα και η συμμετοχή τους για την «επίλυσή» του. Σήμερα η προπόνηση είναι πρωί. Και δεν θα πρέπει να αποκλείεται νέο group therapy. Μια κουβέντα απευθείας στα αποδυτήρια…

Η περίπτωση του Ουνάς

Δεν είναι στον χαρακτήρα του Ολυμπιακού μόνο οι διαπιστώσεις. Είναι οι λύσεις. Είναι η κουλτούρα του club. Από το βράδυ του Σαββάτου ο Οργανισμός είναι σε αυτή την ιδιαίτερη κατάσταση. Και δεδομένα κεντρικό πρόσωπο σε αυτή τη διαδικασία είναι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που από την επομένη του ματς στη Θεσσαλονίκη θέλησε να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη. Εχει το «πράσινο» ο Βάσκος από τον Βαγγέλη Μαρινάκη αν αποφασίσει μια επιπλέον προσθήκη στο ρόστερ. Και έχει σημασία αυτό, διότι από την Τουρκία προκύπτει ότι ο Ανταμ Ουνάς, ο 27χρονος αλγερινός εξτρέμ – πρώην της Νάπολι και της Λιλ – «λέει όχι στην Μπεσίκτας γιατί τον ενδιαφέρει η περίπτωση υπογραφής με τον γίγαντα της Ελλάδας, Ολυμπιακό». Αν όντως ο Ουνάς μπορεί να προκύψει στην ερυθρόλευκη εξίσωση; Θα φανεί τις επόμενες ημέρες.