Ο Τετέ άρχισε την… απόσβεση

Επτά εκατομμύρια ευρώ έβγαλε από τα ταμεία του το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός για να φέρει στην Ελλάδα τον Τετέ. Και του πρόσφερε ένα συμβόλαιο «τύπου Μπερνάρ», αντικαθιστώντας επί της ουσίας τον έναν Βραζιλιάνο με τον άλλον. Οχι μόνο στο οικονομικό, αλλά και σε θέμα θέσης μέσα στο γήπεδο και ρόλου. Ο Τετέ ήρθε για να πάρει ηγετικό ρόλο, ακριβώς όπως είχε και ο προκάτοχός του. Και μέχρι τώρα; Κάνει ακριβώς αυτό.

Ο Βραζιλιάνος έχει ήδη κάνει απόσβεση. Σαφώς και έχει πολλά ακόμα μπροστά του να κάνει, έχει ένα συμβόλαιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και ακόμα είναι στην – πολλή – αρχή του. Αλλά αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός; Τότε έχουμε πολλά ακόμα να δούμε από τον βραζιλιάνο εξτρέμ που και απέναντι στον Πανσερραϊκό ήταν από τους πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού. Σκοράροντας το πρώτο γκολ μετά το γύρισμα του Μλαντένοβιτς στο 10′ και δίνοντας την πάσα στον Τζούρισιτς από τον οποίο προήλθε το 2-1 στο 81′.

Ο Τετέ έχει έως τώρα στη σεζόν δέκα συμμετοχές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, στις οποίες μετράει ήδη συμμετοχή σε πέντε γκολ. Εχει σκοράρει τέσσερις φορές και έχει μοιράσει μία ασίστ. Και μάλιστα έχει σκοράρει και στις τρεις διοργανώσεις που έχει αγωνιστεί: πρωτάθλημα, προκριματικά Europa League και Playοffs του Conference League. Το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα ο Βραζιλιάνος το σημείωσε στο Αμστερνταμ απέναντι στον Αγιαξ. Ενα γκολ που ήρθε στο φινάλε και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, κρατώντας ζωντανό τον Παναθηναϊκό. Πολύ κρίσιμο γκολ, όπως ακόμα πιο κρίσιμο ήταν το επόμενο.

Ο Τετέ ήταν αυτός που έκανε το 2-0 απέναντι στη Λανς στο ΟΑΚΑ, στέλνοντας τον Παναθηναϊκό στη League Phase του Conference League. Οσο για το πρωτάθλημα; Γκολ στο φινάλε με την Καλλιθέα που χάρισε βαθμό και γκολ απέναντι στον Πανσερραϊκό το απόγευμα της Κυριακής. Σε ένα ματς που είχε 51/56 πάσες φτάνοντας σε ποσοστό επιτυχίας 91%, 5/7 ντρίμπλες (71% ποσοστό επιτυχίας) αλλά και 10/17 μονομαχίες με 59% ποσοστό επιτυχίας.

Βαθμοί από τις αλλαγές

Δύο νίκες έχει ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα έως τώρα. Σε πέντε αγωνιστικές έχει κερδίσει τον Λεβαδειακό με 1-0 με γκολ στις καθυστερήσεις και τον Πανσερραϊκό με 3-1, σημειώνοντας δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Εχει ακόμα δύο ισοπαλίες, με Καλλιθέα και ΠΑΟΚ και μια ήττα στην πρεμιέρα από τον Αστέρα AKTOR. Τι κοινό έχουν οι δύο νίκες του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα; Τις… υπέγραψαν παίκτες από τον πάγκο. Δείχνοντας κατά κάποιον τρόπο και το βάθος που διαθέτουν οι «πράσινοι».

Ο Αντραζ Σπόραρ είχε μπει σαν αλλαγή στο ματς με τον Λεβαδειακό στο 60′ αντί του Πελίστρι και στο 96′ ήταν εκείνος που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-0 του Παναθηναϊκού.

Στο δε ματς της Κυριακής με τον Πανσερραϊκό ήταν ο Φίλιπ Τζούρισιτς αυτός που ήρθε από τον πάγκο (και πάλι στη θέση του Πελίστρι) για να… καθαρίσει με γκολ στο 81′ και στο 88′, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Τέσσερις βαθμοί που ήρθαν από τον πάγκο για τον Παναθηναϊκό.

Ποινή με αναστολή

στον Αλόνσο από την UEFA

Ποινή από την UEFA στον Αλόνσο. Η Πειθαρχική Επιτροπή αποφάσισε την επιβολή τιμωρίας μίας αγωνιστικής στον ουρουγουανό προπονητή, με αιτιολογία το late kick off σε τρεις θερινούς προκριματικούς αγώνες για Europa League και Conference League. Συγκεκριμένα η ποινή, που έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, αφορά τους αγώνες με Μπότεφ Πλόβντιβ έξω, Αγιαξ έξω και Λανς στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με την UEFA, σε αυτά τα παιχνίδια παρατηρήθηκε καθυστερημένη έναρξη αγώνα (λίγων δευτερολέπτων) με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού. Βέβαια, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός, ώστε να μην παρατηρηθεί κάτι αντίστοιχο σε άλλο ευρωπαϊκό του παιχνίδι.