συνήγορος

«Οι εκλογές στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου απασχόλησαν πολύ “ΤΑ ΝΕΑ”. Ως τακτικός αναγνώστης τους, οφείλω να αναγνωρίσω πως διάβασα αρκετά πράγματα για τον κίνδυνο της Ακροδεξιάς που απειλεί τη Γερμανία – και τι συνέπειες μπορεί να έχει μια περαιτέρω αύξηση της δύναμής της εκεί για την υπόλοιπη Ευρώπη. Ωστόσο, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω πως αυτή την περίοδο δεν ασχολείστε με την ελληνική Ακροδεξιά και τις απειλές που εκείνη κρύβει για τη χώρα μας» γράφει στον Συνήγορο του Αναγνώστη ο Δ.Μ.

Η σύνδεση που κάνει ο αναγνώστης μας δεν είναι άτοπη. Εφόσον η ατζέντα των ακροδεξιών κυριαρχήσει στη λεγόμενη ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης και επηρεάσει, ας πούμε, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η ΕΕ το μεταναστευτικό πρόβλημα, είναι πιθανό να ενισχυθούν κι εδώ οι ακραίοι αυτής της πλευράς. Προς το παρόν όμως δεν βρισκόμαστε ενώπιον μιας τέτοιας κατάστασης. Η σχετική συζήτηση γίνεται στο επίπεδο των σεναρίων. Γι’ αυτό και «ΤΑ ΝΕΑ» δεν έχουν στρέψει τον προβολέα τους πάνω στην ελληνική Ακροδεξιά. Τα κομματίδια στα δεξιά της Κεντροδεξιάς φαίνεται να τσιμπάνε κάπως στα πρώτα φθινοπωρινά γκάλοπ, αλλά οι «ιδέες» των εκπροσώπων τους – ευτυχώς – δεν κυριαρχούν στον δημόσιο διάλογο.

Οποτε η επικαιρότητα το επιβάλλει, η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας αφιερώνει χώρο για ρεπορτάζ και αναλύσεις σχετικά με τους εγχώριους ακροδεξιούς. Σε καμία των περιπτώσεων όμως δεν είναι διατεθειμένη να τους προσφέρει ορατότητα χωρίς να υπάρχει πράγματι λόγος. Γιατί έτσι τους καθιστά κανείς μέρος της πολιτικής μας κανονικότητας.