Μετρά απώλειες ο Αλμέιδα

Στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος η ΑΕΚ είχε το θεωρητικά πιο βατό πρόγραμμα στο πρωτάθλημα σε σχέση με τους άλλους διεκδικητές του πρωταθλήματος. Αντί όμως να έχει το απόλυτο πριν από το πρώτο ντέρμπι της σεζόν, αυτό με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια την Κυριακή, μετρά ήδη δύο απώλειες. Δίπλα σε εκείνη με τη Λαμία μπήκε πλέον και αυτή με την Athens Kallithea στη Λεωφόρο και η Ενωση «πέταξε» τέσσερις βαθμούς που υπολόγιζε πως θα πάρει. Οι γκέλες με τους «μικρούς» ήταν που σε μεγάλο βαθμό τής κόστισαν πέρυσι την απώλεια του τίτλου, αλλά, όπως φαίνεται, το πάθημα δεν έγινε μάθημα για την ΑΕΚ.

Αν μπορεί να διαπιστωθεί μία διαφορά σε σχέση με πέρυσι, είναι πως οι φετινές γκέλες δεν γίνονται λόγω υπεροψίας ή λόγω του ότι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θεωρεί πως έχει «κλειδώσει» ένα ματς και ξαφνικά το χάνει μέσα από τα… χέρια της.

Και τώρα θα παίξει έναν «τελικό» με τον επίσης πληγωμένο Παναθηναϊκό, όπου δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα απώλεια. Εκτός από τους βαθμούς, ο Αλμέιδα βέβαια δεν σταματά να μετρά απώλειες και στους ποδοσφαιριστές του. Λαμέλα, Γκαρσία, Ρότα, Οντουμπάτζο, Λιούμπισιτς, Γκατσίνοβιτς και Αμραμπατ δεν ήταν διαθέσιμοι για διάφορους λόγους κόντρα στην Athens Kallithea, ενώ πρόβλημα προέκυψε κατά τη διάρκεια του ματς και με τον Μουκουντί. Χωρίς να υπάρχει Ευρώπη και ενώ είχε προηγηθεί διακοπή για τις εθνικές ομάδες, οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν βγάλει πάρα πολλά προβλήματα το τελευταίο διάστημα και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λύσουν άμεσα στην Ενωση αν δεν θέλουν τα πράγματα να γίνουν χειρότερα.