Όταν η Μαρέβα Μητσοτάκη συνάντησε την Εμινέ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Μια συνάντηση και ένας πολύ θερμός εναγκαλισμός ανάμεσα στην Μαρέβα Μητσοτάκη και την Εμινέ Ερντογάν έγινε στη Νέα Υόρκη και προηγήθηκε της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν που θα γίνει σήμερα (24/09/24) το απόγευμα στις 18.40 ώρα Ελλάδος.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ήταν καλεσμένη της Εμινέ Ερντογάν στην εκδήλωση «Bridal Treasures: A Journey through Ottoman and Anatolian Dowries» στο «Σπίτι της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη.

Η υποδοχή της Μαρέβας Μητσοτάκη ήταν θερμή από την Εμινέ Ερντογάν η οποία είχε προσκαλέσει και άλλες Πρώτες Κυρίες για να προωθήσει την Πολιτιστική Κληρονομιά της Τουρκίας μέσα από νυφικά από κάθε γωνιά της χώρας της.

Όπως σημειώνει σε ανάρτησή της η Εμινέ Ερντογάν: «Κάθε προίκα είναι  από την καρδιά μιας μητέρας μέχρι την κόρη της. Κάθε μοτίβο δεν είναι απλώς ένα στολίδι. Αντιπροσωπεύει το πνεύμα της αρχαίας Ανατολίας, τη λεπτότητα, την υπομονή και τη δύναμη ενός πολιτισμού χιλιάδων ετών. Από το 1945, τα Ινστιτούτα μας εργάζονται για να διατηρήσουν αυτή την κληρονομιά ζωντανή σε όλη την απλότητα και την κομψότητά της. Το έργο «Θαύμα της τουρκικής βελόνας» αναβιώνει τον θησαυρό μας.

Πιστεύω ότι αυτά τα μοναδικά έργα και τα ινστιτούτα μας θα αναδείξουν το πρόσωπο της χώρας μας σε όλο τον κόσμο ένα παγκόσμιο brand».

Και καταλήγει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αξιότιμους συζύγους των αρχηγών κρατών, τους εκπροσώπους των διεθνών οργανισμών, τους υπουργούς και όλους τους καλεσμένους μας που συμμετείχαν στην εκδήλωσή μας».

 

To άρθρο Όταν η Μαρέβα Μητσοτάκη συνάντησε την Εμινέ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .