Μαρίνος Τσιορβάς: Το WOKnROLL επενδύει στην υγεία των παιδιών

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου WOKnROLL Μαρίνος Τσιορβάς μιλά στη Cyprus Times για το μεγάλο εγχείρημα-στοίχημα να μάθουν τα παιδιά από νωρίς να τρέφονται σωστά, απολαμβάνοντας παράλληλα το υγιεινό φαγητό – Τι είναι το Kids Fitness Menu, τι περιλαμβάνει και ποια ήταν η έμπνευση – Πως ανταποκρίνονται τα παιδιά – «Ελπίζουμε ότι το Kids Menu του WOKnROLL θα αποτελέσει πρότυπο. Μέσα από την κοινή προσπάθεια μπορούμε να συμβάλουμε στην υγεία και την ευημερία των παιδιών και να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα υγιεινής διατροφής» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κύριος Τσιορβάς

Τα παιδιά φορούν μανδύες και μάσκες και αγκαλιάζουν τον εσωτερικό τους σούπερ ήρωα καθώς μαθαίνουν νέες υγιεινές διατροφικές συνήθειες και αναπτύσσουν αγάπη για το σωστό φαγητό και τη φυσική κατάσταση.

Με αυτό το στόχο, το εστιατόριο WOKnROLL στη Λεμεσό μας συστήνει το Kids Fitness Menu. Ένα μενού αποκλειστικά σχεδιασμένο για παιδιά, τα οποία ανταποκρίνονται θετικά.

Για το εγχείρημα αυτό, να μετατραπεί δηλαδή το υγιεινό φαγητό σε απόλαυση για τα παιδιά, μιλά στη Cyprus Times ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Μαρίνος Τσιορβάς.

Kids Fitness Cuisine από το WOKnROLL. Αντιλαμβανόμαστε κύριε Τσιορβά ότι έχετε θέσει στις προτεραιότητες ένα συνδυασμό απολαυστικού και υγιεινού φαγητού. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι όμως αυτό να γίνει πράξη όταν αφορά τα παιδιά;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο συνδυασμός απολαυστικής γεύσης και υγιεινών συστατικών αποτελεί μια πρόκληση όταν μιλάμε για παιδιά. Ωστόσο, στο WOKnROLL πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε πιάτα που θα ικανοποιήσουν και τους δύο αυτούς στόχους. Με τη βοήθεια του κλινικού διατροφολόγου μας Γιαννη Κερίμη έχουμε επιλέξει υλικά υψηλής ποιότητας και έχουμε συνδυάσει γεύσεις που αγαπούν τα παιδιά, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μενού που είναι τόσο νόστιμο όσο και θρεπτικό.

Μιλάμε για ένα μενού αποκλειστικά σχεδιασμένο για παιδιά. Τι περιλαμβάνει το Kids Mενού του WOKnROLL που φέτος μας συστήνετε;

Το νέο μας Kids Fitness Menu είναι μια αντανάκλαση της δέσμευσής μας να προσφέρουμε στα παιδιά υγιεινές και θρεπτικές επιλογές χωρίς συμβιβασμό στη γεύση και περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από γεύματα που προσφέρουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη σωστή ανάπτυξη, τις σωματικές δραστηριότητες και τη σχολική επίδοσή τους.

Μερικές από τις επιλογές στο μενού περιλαμβάνουν:

KD1. Kids Beef burger

Beef Angus burger, grilled sweet potato smashed, steam broccoli and carrot and avocado side salad. Bbq stevia sauce on the side.
Protein 45g / 565kcal

KD2. Kids Chicken Burger

Fresh Chicken burger mix, grilled sweet potato smashed, steam broccoli and carrot and avocado side salad. Bbq stevia sauce on the side.
Protein 26g / 445kcal

KD3. Kids Seabass

Grilled Seabass, soba buckwheat noodles, steam broccoli and carrot and avocado side salad. Sweet n Sour stevia sauce on the side.
Protein 40g / 345kcal

KD4. Kids Salmon

Grilled Salmon, soba buckwheat noodles, steam broccoli and carrot and avocado side salad. Sweet n Sour stevia sauce on the side.
Protein 36g / 470kcal

KD5. Kids Chicken Fillet

Grilled Chicken fillet, quinoa brown rice herb mix, steam broccoli and carrot and avocado side salad. Yogurt honey mustard sauce on the side.
Protein 38g / 374kcal

KDW1. Kids Salmon Wrap

Grilled salmon, cream cheese, avocado, salad leaves and orange zest.

Protein 20g / 576kcal

KDW2. Kids Chicken Wrap

Grilled Chicken fillet, light cheese, avocado, salad leaves and yogurd mustard sauce.

Protein 43g / 627kcal

Σίγουρα αποτελεί μεγάλη πρόκληση ο σχεδιασμός ενός μενού υγιεινού και ταυτόχρονα απολαυστικού, όταν μάλιστα τα περισσότερα παιδιά στις μέρες μας έχουν στο μυαλό τους την απόλαυση συνδυασμένη με κάτι ανθυγιεινό.

Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά συχνά συνδέουν την απόλαυση με τρόφιμα που δεν είναι πάντα υγιεινά. Γι’ αυτό και εμείς στο WOKnROLL έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη γεύση των πιάτων μας. Χρησιμοποιούμε αρωματικά βότανα και μπαχαρικά για να δημιουργήσουμε γεύσεις που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά και θα τα κάνουν να ανακαλύψουν νέους γευστικούς συνδυασμούς.

Είχατε, όπως μας είπατε και πιο πάνω, τη συνδρομή ειδικού κλινικού διατροφολόγου για το σχεδιασμό του μενού…

Η συνεργασία μας με τον κλινικό διατροφολόγο, Γιάννη Κερίμη, ήταν καθοριστική για τη δημιουργία του Kids Menu. Ο κ. Κερίμης μας βοήθησε να επιλέξουμε τα κατάλληλα υλικά, να υπολογίσουμε τις θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά των πιάτων και να δημιουργήσουμε ένα μενού που να ανταποκρίνεται στις διατροφικές ανάγκες των παιδιών.

Πως ανταποκρίνονται τα παιδιά σε αυτή την πρόκληση; Έχουν πειστεί ότι το υγιεινό μπορεί να είναι και απολαυστικό;

Τα πρώτα σχόλια των παιδιών είναι πολύ ενθαρρυντικά. Φαίνεται ότι έχουν απολαύσει τα πιάτα του Kids Menu και έχουν εκπλαγεί ευχάριστα από τις γεύσεις. Είναι σημαντικό για εμάς να δούμε ότι τα παιδιά αποδέχονται το υγιεινό φαγητό και το βλέπουν ως μια νόστιμη επιλογή. Βέβαια και η συμβολή του γονιού παίζει καθοριστικό ρόλο.

Να αναφερθούμε και στην ιδέα και πως αυτή προέκυψε. Για να προχωρήσετε σε αυτή την καινοτομία θα θεωρείτε ιδιαίτερα σημαντική τη διασφάλιση υγιεινών διατροφικών συνηθειών από νωρίς. Εδώ μπαίνει και ο σημαντικός ρόλος που έχουν να διαδραματίσουν οι γονείς, έτσι δεν είναι;

Οι γονείς έχουν έναν κεντρικό ρόλο στην ενθάρρυνση των παιδιών να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Μπορούν να δημιουργήσουν ένα θετικό περιβάλλον στο τραπέζι, να δοκιμάσουν νέα πιάτα μαζί με τα παιδιά τους και να δώσουν το καλό παράδειγμα. Επιπλέον, οι γονείς μπορούν να συνεργαστούν με τα εστιατόρια για να ζητήσουν περισσότερες υγιεινές επιλογές στα παιδικά μενού.

Το λογικό βεβαίως θα ήταν να σκεφτούμε ότι η ιδέα ξεκίνησε από την ανάγκη σας να εκπαιδεύσετε το δικό σας παιδί να τρέφετε σωστά.

Η ιδέα για το Kids Fitness Menu προέκυψε από την προσωπική μου εμπειρία ως γονέας. Έχοντας ένα μικρό παιδί, αντιλήφθηκα την ανάγκη να παρέχω υγιεινές και γευστικές επιλογές διατροφής. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τα παιδιά από μικρή ηλικία να καταναλώνουν υγιεινά τρόφιμα και να αναπτύξουν μια ισορροπημένη διατροφή. Με το WOKnROLL, θέλουμε να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια και να εμπνεύσουμε τους γονείς, όπως επίσης και άλλα εστιατόρια να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας.

Ίσως είναι οι γονείς που θα πρέπει πρώτα να εκπαιδευτούν όσον αφορά τη διασφάλιση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και εν συνεχεία τα παιδιά; Μπορούμε να γίνουμε πρότυπα για τα παιδιά μας όσον αφορά τις διατροφικές τους συνήθειες;

Ασφαλώς και ναι!

Οι γονείς αποτελούν τα πρώτα και σημαντικότερα πρότυπα για τα παιδιά τους όσον αφορά τη διατροφή. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά μαθαίνουν τι να τρώνε παρατηρώντας τους γονείς τους. Με το να τρώνε υγιεινά φαγητά, να προετοιμάζουν γεύματα μαζί και να δημιουργούν ένα θετικό περιβάλλον γύρω από το φαγητό, οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αναπτύξουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες για μια ζωή. Αυτές οι συνήθειες, με τη σειρά τους, συμβάλλουν στην καλή υγεία, στην αύξηση της αυτοπεποίθησης και στην καλύτερη απόδοση των παιδιών.

Με απλά λόγια, αυτό που κάνουν οι γονείς, τα παιδιά το αντιγράφουν.

Ελπίζουμε ότι το Kids Menu του WOKnROLL θα αποτελέσει ένα πρότυπο για άλλα εστιατόρια. Θέλουμε να δούμε περισσότερες επιλογές υγιεινής διατροφής για τα παιδιά σε όλα τα εστιατόρια της Κύπρου. Μέσα από την κοινή προσπάθεια μπορούμε να συμβάλουμε στην υγεία και την ευημερία των παιδιών και να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα υγιεινής διατροφής.

Μιλήστε μας λίγο και τους super heroes του WOKnROLL και τις ιστορίες τους.

Στο WOKnROLL, πιστεύουμε ότι κάθε παιδί έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας σούπερ ήρωας, με τα θετικά του συνδυασμού της άθλησης με την διασκέδαση της υγιεινής διατροφής. Οι νεαροί μας αθλητές φορούν μανδύες, μάσκες και αγκαλιάζουν τον εσωτερικό τους σούπερ ήρωα καθώς μαθαίνουν νέες υγιεινές διατροφικές συνήθειες και αναπτύσσουν μια αγάπη για το σωστό φαγητό και τη φυσική κατάσταση.

Η παρουσία σας στο χώρο της εστίασης και ειδικά της ασιατικής κουζίνας, μετρά πολλά χρόνια. Το WOKnROLL συχνά παρουσιάζει νέες γευστικές προτάσεις που αγκαλιάζονται. Τι να περιμένουμε από εσάς για τη συνέχεια;

Το WOKnROLL δεσμεύεται να συνεχίσει να προσφέρει υγιεινές και γευστικές επιλογές για τα παιδιά. Στο μέλλον, σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε το Kids Fitness Menu με νέα πιάτα και να συνεργαστούμε με Γονιούς που θέλουν να αλλάξουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους, σχολεία και παιδικούς σταθμούς για να προωθήσουμε την υγιεινή διατροφή. Επιπλέον, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε νέες γευστικές προτάσεις για όλους τους πελάτες μας