«Τρεις μήνες για ένα χέρι…»

Με σκωπτική διάθεση αλλά και σκληρούς χαρακτηρισμούς υποδέχτηκαν οι Γερμανοί την έκθεση της UEFA σύμφωνα με την οποία ο διαιτητής Αντονι Τέιλορ έπρεπε να καταλογίσει πέναλτι στο χέρι του ισπανού αμυντικού Μαρκ Κουκουρέγια, στην παράταση του προημιτελικού με τη Μάνσαφτ από τον οποίον νικήτρια αναδείχτηκε η Φούρια Ρόχα.

Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ο τελευταίος στη μεγάλη καριέρα του Τόνι Κρος, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν στο mea culpa της UEFA που ήρθε με καθυστέρηση σχεδόν τριών μηνών.

«Τους πήρε τρεις μήνες για να καταλάβουν πως ήταν χέρι, κάτι που σχεδόν όλοι το αντιλήφθηκαν στο δευτερόλεπτο. Αυτό με καθησυχάζει πάρα πολύ», δήλωσε ο Κρος σύμφωνα με το portal Real Total.

Για να προσθέσει: «Μπορώ τώρα να αποκαλώ τον εαυτό μου πρωταθλητή Ευρώπης; Επειδή το έχουν επιβεβαιώσει πλέον επίσημα. Δεν νομίζω πως λειτουργεί έτσι».

Ο Λόταρ Ματέους προτίμησε να εξαπολύσει μετωπική επίθεση. «Αν είναι αλήθεια πως η UEFA παραδέχτηκε πως ήταν λάθος απόφαση τότε προφανώς έχουμε εξαπατηθεί. Η τότε υποτιθέμενη οδηγία ήταν απλώς μια δικαιολογία. Είναι πραγματικά ντροπή που τώρα παραδέχονται αυτό που όλοι είδαν τότε», δήλωσε ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας στην «Bild».

Ο Ματέους αναφέρθηκε στην οδηγία που είχε δώσει ο επικεφαλής των διαιτητών της UEFA για το Euro σύμφωνα με την οποία δεν είναι πέναλτι αν το χέρι βρίσκεται κοντά στο σώμα. Γι’ αυτό και ο ίδιος είχε δηλώσει τότε πως ήταν κατανοητή η απόφαση του Τέιλορ. «Ομως σήμερα τίθεται το ερώτημα: δόθηκε πραγματικά αυτή η οδηγία; Για να το ξεκαθαρίσω αυτό θα με ενδιέφεραν οι δηλώσεις του διαιτητή και του VAR», κατέληξε ο Ματέους.

Στην ποδοσφαιρική ατζέντα της Γερμανίας εκτός από το θέμα του Κουκουρέγια εξακολουθεί να βρίσκεται και ο τραυματισμός του Τερ Στέγκεν.

Ο μύθος των γερμανών τερματοφυλάκων, Ζεπ Μάιερ θεωρεί πως η καλύτερη λύση για να αντικατασταθεί θα είναι να επιστρέψει ο Μάνουελ Νόιερ. Αφησε μάλιστα αιχμές για το ποδοσφαιρικό μέγεθος του Τερ Στέγκεν λέγοντας πως η αποχώρηση του Νόιερ άφησε μεγάλη τρύπα σε αντίθεση με αυτή που αφήνει ο τραυματισμός του τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα.