Αλήθειες και μύθοι

Η γκέλα με την Kαλλιθέα σήκωσε αρκετή κουβέντα στην ΑΕΚ, αλλά ακόμη περισσότερη προκλήθηκε εξαιτίας των πολλών απουσιών που είχε η Ενωση σε αυτό το παιχνίδι με αποτέλεσμα να συμπληρώσει με το ζόρι 20άδα. Μία ομάδα για την οποία έχει γίνει θέμα ότι ειδικά από τη μέση και μπροστά έχει τόσες επιλογές που ο Ματίας Αλμέιδα θα αναγκάζεται σε κάθε ματς να αφήνει εκτός αποστολής παίκτες που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να είναι ακόμη και βασικοί. Για να καταλάβει κανείς την κατάσταση, ο αργεντινός τεχνικός πήρε στην αποστολή τον Γαλανόπουλο ο οποίος μόλις δύο μέρες πριν είχε παίξει με την ομάδα Β’ στην Πάτρα για να αποκτήσει ρυθμό. Στον πάγκο ήταν δύο στόπερ και κατά βάση αμυντικογενείς παίκτες, κάτι που είναι κόντρα στη φιλοσοφία Αλμέιδα.

Δεν είχε όμως άλλη επιλογή ο προπονητής των Κιτρινόμαυρων, καθώς οι απουσίες ήταν πολλές. Και εδώ αρχίζει η κουβέντα για το πώς γίνεται μία εβδομάδα μετά την επανέναρξη των υποχρεώσεων και χωρίς να υπάρχει Ευρώπη για την ΑΕΚ, να έχουν προκύψει τόσοι τραυματισμοί. Αφήνουμε εκτός βέβαια τον Ρότα που είχε ίωση και τον Λαμέλα που προστατεύεται λόγω ενός χτυπήματος. Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Οντουμπάτζο και Αμραμπατ είναι εκτός με μυϊκά ενώ στη Λεωφόρο προφυλάχθηκε και ο Λιούμπισιτς γιατί θεωρήθηκε πως είναι στο όριο για να βγάλει πρόβλημα. Δίπλα σε αυτούς μπαίνει και ο Μουκουντί πλέον, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης της Κυριακής. Ολα αυτά δεν θα μπορούσαν να μην προκαλούν ανησυχία, από τον Μάριο Ηλιόπουλο που είναι το αφεντικό του συλλόγου μέχρι και τον τελευταίο οπαδό.

Τι πραγματικά συμβαίνει όμως στην ΑΕΚ; Πολλοί ρίχνουν την ευθύνη στον Αλμέιδα και στο team του υποστηρίζοντας πως είτε η προπόνηση είναι πολύ σκληρή είτε δεν γίνεται καλή αποκατάσταση. Η αλήθεια είναι πως ο τρόπος δουλειάς του Αλμέιδα είναι συγκεκριμένος και οι προπονήσεις πολύ δυνατές. Φέτος βέβαια έχει παρατηρηθεί πως οι ρυθμοί έχουν πέσει κάπως αλλά και πως για ποδοσφαιριστές που είναι επιρρεπείς σε τραυματισμούς, υπάρχει ένα διαφορετικό πρόγραμμα κάποιες μέρες της εβδομάδας ώστε να μην επιβαρύνονται.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διακοπή των εθνικών ομάδων ο Αλμέιδα είχε δώσει τρεις μέρες ρεπό στους παίκτες του και τα περισσότερα προβλήματα βγήκαν μετά την επιστροφή από τη μίνι άδεια. Δεν μπορεί να πει κανείς δηλαδή ότι τους πίεσε ιδιαίτερα, ενώ οι συγκεκριμένοι που είναι εκτός τώρα με μυϊκά δεν είχαν και υποχρεώσεις με Εθνικές. Και εδώ έρχεται μία άλλη παράμετρος, αυτή για τα γήπεδα στα Σπάτα και τον αγωνιστικό χώρο. Προβλήματα υπάρχουν εδώ και καιρό στα γήπεδα του προπονητικού, ωστόσο γίνεται προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση. Το αν είναι αυτός ένας λόγος, δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά.

Τρία χρόνια μετά…

Δεδομένο είναι επίσης πως παίκτες που δουλεύουν για τρίτη σεζόν με τον Αλμέιδα είναι επιβαρυμένοι και είναι δύσκολο να ανταποκριθούν στο ίδιο στυλ προπόνησης στον βαθμό που το έκαναν την πρώτη σεζόν για παράδειγμα.

Ειδικά όταν κάποιοι είναι και σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία, βλέπε Αμραμπατ. Ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι η πρώτη φορά επί Αλμέιδα που έχει τέτοιου είδους πρόβλημα. Η απάντηση σε τέτοια ζητήματα πολλές φορές δεν είναι μία. Μπορεί να είναι ένας ο λόγος, μπορεί να είναι και συνδυασμός πραγμάτων. Το σίγουρο είναι πως στην ΑΕΚ είναι προβληματισμένοι και θέλουν να βρουν άμεσα τι φταίει ώστε να μην υποθηκευτεί μία σεζόν στην οποία έγιναν μεγάλες επενδύσεις παρά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Πάνω απ’ όλα όμως για να μπει τέλος σε μία κατάσταση που, ειδικά από πέρσι, έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ την ομάδα.