Παίρνει παίκτες χωρίς ρυθμό

Είναι αλήθεια πως υπάρχει μια αναζήτηση στην ΑΕΚ αναφορικά με το τι συμβαίνει στο μείζον θέμα των τραυματισμών ποδοσφαιριστών που πέφτουν κάτω λες και είναι… κοτόπουλα! Ορισμένοι δε, περισσότερο υπερβολικοί, βλέπουν και διεργασίες που ενίοτε φτάνουν στα όρια της εκτόξευσης βελών προς άλλους. Κοινώς, υπάρχουν σπόντες που δεν κρύβονται και μένει να φανεί ποιος θα βγει αλώβητος από την κριτική.

Είναι, όμως, επίσης αλήθεια πως μολονότι στα Σπάτα ψάχνουν πού ακριβώς εστιάζεται η δυσλειτουργία, στις μεταγραφές έφεραν (και) ποδοσφαιριστές δίχως ρυθμό και με προβλήματα τις σεζόν που προηγήθηκαν. Φαντάζει το ανωτέρω υπερβολικό; Μάλλον όχι. Ο Λαμέλα πέρυσι αγωνίστηκε συνολικά 845′. Ο Περέιρα, παραπάνω ενεργός αλλά και 33 ετών, έπαιξε για 1.865′. Και ο Μαρσιάλ, τελευταίο απόκτημα της ΑΕΚ, φανταχτερός παίκτης χωρίς αντίρρηση, έμεινε στο χορτάρι αγωνιζόμενος 629′. Αν κάνουμε την πρόσθεση, βγάζουμε 3.339′ για τους τρεις προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές. Και αν πάμε και στον… Ροντινέι, τον δεξιό μπακ του Ολυμπιακού, έτσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης ή άλλο παράδειγμα, βλέπουμε πως ο βραζιλιάνος αμυντικός των Ερυθρολεύκων έπαιξε την προηγούμενη σεζόν 4.438′! Δεν είναι κάτι εντυπωσιακό; Βέβαια, έχουμε πάντα υπόψη πως μιλάμε για διαφορετικά πρωταθλήματα, απλά ως εικόνα αναφέρεται και χωρίς να χρειάζεται να ειπωθεί κάτι παραπάνω. Απλά, ναι μεν η ΑΕΚ μιλά για τραυματισμούς τούτη τη σεζόν, ας μην πιστέψει όμως ο οποιοσδήποτε ότι απέκτησε παίκτες που είχαν συνεχή παρουσία τα τελευταία χρόνια.

Κατά τα λοιπά και αν επιθυμεί το κοινό να ρίξει μια ματιά στο πώς σχολιάζει ο Λανουά τις φάσεις, διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο γάλλος παράγοντας της διαιτησίας είτε ξεχνά ορισμένες περιπτώσεις είτε λειτουργεί επιλεκτικά όταν διαλέγει τι θα προβάλει ως άποψή του. Το τράβηγμα της φανέλας του Τζιάνι από τον Πήλιο στη Λεωφόρο το άφησε να περάσει… Είδε, βέβαια, πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού στο ραντεβού με το Τριφύλλι, δεν έπρεπε να μετρήσει το τέταρτο γκολ του ΠΑΟΚ για φάουλ του επιτιθέμενου, ενώ έκρινε πως δεν άξιζε αναφοράς να ξεκαθαρίσει τα πράγματα αναφορικά με το δεύτερο γκολ του Αρη απέναντι στον Ολυμπιακό και αν υπήρχε νωρίτερα φάουλ ή όχι. Μάλλον όλο το συγκεκριμένο «πακέτο διευκρινίσεων» δεν είναι αυτό που επιθυμεί ο κόσμος που ζητεί ξεκάθαρες τοποθετήσεις και όχι ένα ακόμη «τοπίο στην ομίχλη».

ΥΓ: Στο «Ελ Πάσο» θα διεξαχθεί σήμερα το Εθνικός – Αρης για το Κύπελλο. Πώς είπατε; Δεν μπορεί να αγωνίζεται εκεί, στη φυσική της έδρα, η Athens Kallithea; Ναι, ισχύει αυτό. Αρα, μιλάμε για γήπεδο που εγκρίνεται όταν έχουμε να κάνουμε με Κύπελλο και απορρίπτεται για το πρωτάθλημα. Δεν είναι, αλήθεια, απίστευτο;