Βόλτα στην Τουρκία

Ανεβάζοντας ταχύτητα στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο στο Sinan Erdem επικρατώντας άνετα της Γαλατάσαραϊ με 85-56 και απόψε (20.00) κεκλεισμένων των θυρών σε ένα πολύ πιο απαιτητικό φιλικό αντιμετωπίζει την Εφές Αναντολού.

Αυτό θα είναι και το τελευταίο πριν από την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων που θα είναι στη Ρόδο και στο Σούπερ Καπ το Σαββατοκύριακο.

Ο Ομέρ Γιούρτσεβεν, που είχε double-double με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ, ήταν εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού αλλά αυτός που αποθεώθηκε από τον κόσμο (και βραβεύτηκε από τη διοίκηση της Γαλατά) ήταν ο Εργκίν Αταμάν. Του πρόσφεραν μία αναμνηστική φανέλα, που είχε πάνω το όνομά του και τον αριθμό 17123, που αντιστοιχεί στον αριθμό μητρώου του ως μέλος της Γαλατά. Θυμίζουμε ότι ο τούρκος τεχνικός ήταν στον πάγκο της Γαλατά για μία πενταετία, από το 2012 έως και το 2017, ενώ διατηρεί μέχρι σήμερα εξαιρετικές σχέσεις τόσο με τη διοίκηση όσο και με τον κόσμο.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δοκίμασε αρκετά σχήματα, δεδομένου μάλιστα ότι του έλειπαν τέσσερις βασικοί παίκτες. Ο Κώστας Σλούκας (ενοχλήσεις στο γόνατο), ο Λορέντζο Μπράουν (φλεγμονή), ο Κώστας Αντετοκούνμπο (κάταγμα στον αντίχειρα), αλλά και ο Ματίας Λεσόρ, που ταξίδεψε με την αποστολή αλλά ο τούρκος τεχνικός προτίμησε να τον προφυλάξει.

Μετά το ισόπαλο πρώτο ημίχρονο (34-34) ο Παναθηναϊκός έκανε περίπατο με μπροστάρηδες τους δύο Τούρκους (Γιούρτσεβεν 15 π., Οσμάν 12 π.) και τους Παπαπέτρου και Γκραντ να προσθέτουν από 10 π., ενώ ο Μήτογλου με 6 π. και 12 ριμπάουντ έδωσε σημαντικές βοήθειες στην άμυνα.

Ο Πάλμερ με 14 π. (3/9 τρίποντα) ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων.

Σπουδαία νίκη για το Μαρούσι

Το Μαρούσι βρίσκεται ουσιαστικά στους ομίλους του FIBA Europe Cup, καθώς επικράτησε με 98-75 της Πέγια από το Κόσοβο στο κλειστό του Αγίου Θωμά και έχοντας και τον επαναληπτικό (αύριο) στο ίδιο γήπεδο με τη διαφορά δυναμικότητας να είναι μεγάλη, απομένει η τυπική επικύρωση για την ομάδα του Νίκου Βετούλα, που είχε τον Ισμαελ Σανόγκο με double-double (20 πόντοι, 11 ριμπάουντ), ενώ οι Τζόναθαν Στόουβ και Κάμερον Ρέινολντς είχαν από 18 πόντους.

Στο μεταξύ, ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας, «The Athletic», Σαμ Αμικ, έγραψε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί τον ευσεβή πόθο των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και συγκεκριμένα του ιδιοκτήτη των Πολεμιστών, Τζο Λέικομπ.