Εγκαίνια για το «Ίδρυμα Φροντίδα» με σκοπό την προώθηση πολιτισμικά κατάλληλης φροντίδας ηλικιωμένων στην Αυστραλία

Η Πατρίσια Καρβέλα (Patricia Karvelas) εγκαινίασε και επίσημα το «Ίδρυμα Φροντίδα», τονίζοντας την αποστολή του να βελτιώσει την πρόσβαση σε πολιτισμικά κατάλληλη φροντίδα για τους ηλικιωμένους στην Αυστραλία.

Το «Ίδρυμα Φροντίδα» θα προσφέρει επιχορηγήσεις σε εθνικό επίπεδο για την υποστήριξη της έρευνας, προγραμμάτων και υπεράσπισης, με στόχο την ενίσχυση της υγείας και της ευημερίας των ηλικιωμένων Αυστραλών.

Το Ίδρυμα έχει στόχο να ποοωθήσει τη συνεργασία μεταξύ ερευνητών, επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών για την επίτευξη ουσιαστικής αλλαγής στο σύστημα φροντίδας ηλικιωμένων της Αυστραλίας.

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ γιόρτασε την προηγούμενη εβδομάδα τα επίσημα εγκαίνια του «Ιδρύματος Φροντίδα». Το Ίδρυμα γεννήθηκε από την επιθυμία για έντονη επιρροή στον σχεδιασμό υπηρεσιών που αφορούν τον ταχέως αυξανόμενο πολυπολιτισμικό πληθυσμό ηλικιωμένων της Αυστραλίας, προσφέροντας επιχορηγήσεις για έργα και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη βελτίωση της φροντίδας και της ευημερίας τους.

Η γνωστή ομογενής δημοσιογράφος, Patricia Karvelas, ήταν η κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης. Μοιράστηκε προσωπικές ιστορίες σχετικά με την ελληνική καταγωγή της και τόνισε τη σημασία της διατήρησης των πολιτισμικών παραδόσεων μέσω της διαγενεακής σύνδεσης και επικοινωνίας. Επισήμανε, επίσης, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο όσον αφορά την πρόσβασή τους σε υπηρεσίες που σέβονται και εξυπηρετούν τις πολιτισμικές τους ανάγκες, ενώ εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τις ερευνητικές καινοτομίες που έχει ήδη ξεκινήσει το Ίδρυμα.

Η γνωστή ομογενής δημοσιογράφος, Πατρίσια Καρβέλα (Patricia Karvelas), ήταν η κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης

«Έβλεπα τους παππούδες και γιαγγιάδες μου να έρχονται αντιμέτωποι με ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που δεν ήταν σχεδιασμένο για αυτούς, και αυτό μου προκάλεσε την επιθυμία να αγωνιστώ για την καλύτερη φροντίδα τους. Καθώς ο πληθυσμός μας μεγαλώνει ηλικιακά, χρειαζόμαστε πιο τεκμηριωμένη και πολιτισμικά κατάλληλη φροντίδα για όλες τις κοινότητες», είπε χαρακτηριστικά.

Η κα Καρβέλα αναφέρθηκε, επίσης, στις ευκαιρίες συνεργασίας με τους Ιθαγενείς της Αυστραλίας, υπογραμμίζοντας ότι η σοφία και οι γνώσεις τους μπορούν να ωφελήσουν την κοινωνική σύνδεση και να ενισχύσουν τις διάφορες κοινότητες όσον αφορά τη φροντίδα των ηλικιωμένων.

Το Ίδρυμα έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασίες με γνωστούς οργανισμούς, όπως τους Dementia Australia, Aged Care Research & Industry Innovation Australia και ACCPA.

Η Δρ Στέλλα Λαλέτα, πρόεδρος του «Ιδρύματος Φροντίδα», δήλωσε σχετικά: «Η δημιουργία αυτού του Ιδρύματος αποτελεί μια κομβική στιγμή για την πολιτισμικά κατάλληλη φροντίδα ηλικιωμένων στην Αυστραλία. Είμαστε αφοσιωμένοι στη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των ηλικιωμένων από διαφορετικές πολιτισμικές κοινότητες. Μέσω των προγραμμάτων επιχορηγήσεων και των συνεργασιών μας, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε διαρκή και ουσιαστική επίδραση για τις επόμενες γενιές».

Η Aimee Chambers, Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας και Φροντίδας Ηλικιωμένων της Κοινοπολιτείας για τη Βικτώρια, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για το μέλλον της φροντίδας ηλικιωμένων. «Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε καινοτομία και ανάπτυξη σε έναν τομέα που έχει αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις. Ανυπομονώ να δω τα αποτελέσματα του έργου που έχει ξεκινήσει να επιτελεί το Ίδρυμα και την επίδραση που θα έχει στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων», ανέφερε.

 

Η διευθύνουσα σύμβουλος της ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, Φαίη Σπιτέρι OAM, συντόνισε την εκδήλωση, μιλώντας με πάθος για το νέο κεφάλαιο του Οργανισμού. Αναφέρθηκε επίσης στους τρόπους με τους οποίους η εμπειρία και η τεχνογνωσία του Οργανισμού θα συμβάλουν στην ανάπτυξη και την επιτυχία του Ιδρύματος, αφήνοντας ένα διαρκές αποτύπωμα στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων.

Για να μάθετε περισσότερα ή να κάνετε δωρεά στο «Ίδρυμα Φροντίδα», επισκεφθείτε τον ιστότοπο frondithacarefoundation.org.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ είναι μη κερδοσκοπικός πάροχος υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων, προσφέροντας υπηρεσίες τόσο σε μονάδες φροντίδας όσο και μέσω κοινοτικών προγραμμάτων στη Βικτώρια και τη Νέα Νότια Ουαλία, εξυπηρετώντας την κοινότητα από το 1977. Πάνω από 1.000 εργαζόμενοι παρέχουν το πολιτισμικά κατάλληλο μοντέλο φροντίδας μας σε περισσότερους από 1.500 ηλικιωμένους κάθε εβδομάδα.

Με σχεδόν 50 χρόνια εμπειρίας στην παροχή εξειδικευμένης φροντίδας για την ελληνοαυστραλιανή κοινότητα, η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ίδρυσε το «Ίδρυμα Φροντίδα» για να προωθήσει θετικές αλλαγές στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων.

Η ίδρυση του «Ιδρύματος Φροντίδα» υποστηρίχθηκε γενναιόδωρα από την αυστραλιανή κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Υγείας και Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Από αριστερά, οι κ.κ. Kostas Livadaras, πρόεδρος Fronditha Care, Vivienne (Viv) Nguyen AM, επικεφαλής VMC, Faye Spiteri OAM, διευθύνουσα σύμβουλος Fronditha Care και Mike Zafiropoulos AM, JP. Φωτογραφίες: Supplied

 

The post Εγκαίνια για το «Ίδρυμα Φροντίδα» με σκοπό την προώθηση πολιτισμικά κατάλληλης φροντίδας ηλικιωμένων στην Αυστραλία appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.