Πτώση της θερμοκρασίας έως και 20 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας κατά τόπους, έως και 20 βαθμούς Κελσίου, μέσα σε λίγες ώρες, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (BoM).

«Αναμένουμε μια σημαντική αλλαγή που θα έρθει για μεγάλο μέρος στα ανατολικά και νοτιοανατολικά», δήλωσε ο Jonathan How της ΒοΜ, διευκρινίζοντας ότι Βικτώρια, Νέα Νότια Ουαλία, Τασμανία, Νότια Αυστραλία και Μπρίσμπαν, αναμένεται να έχουν αρκετά ψυχρότερο καιρό τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, ο βροχερός καιρός μετά τα ανατολικά, έχει «αγγίξει» και τα κεντρικά της χώρας, με ρεκόρ βροχόπτωσης γύρω από την ευρύτερη περιοχή του Uluru.

Το αεροδρόμιο Yulara, περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Uluru, κατέγραψε το υψηλότερο -εδώ και 37χρόνια που υπάρχουν δεδομένα τοπικά- ημερήσιο σύνολο βροχόπτωσης για τον Σεπτέμβριο με 31,6 χιλιοστά στο 24ωρο μέχρι τις 9 το πρωί της 24ης Σεπτεμβρίου.

Το προηγούμενο ρεκόρ Σεπτεμβρίου, των 24,8 χιλιοστών, είχε καταγραφεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2010.

ΨΥΧΡΗ ΑΕΡΙΑ ΠΟΛΙΚΗ ΜΑΖΑ

Κατά την BoM, στα ανατολικά και νοτιοανατολικά, μια ψυχρή πολική αέρια μάζα, προβλέπεται να ρίξει τις θερμοκρασίες έως και 20 βαθμούς Κελσίου μέσα σε 24 ώρες και να φέρει άλλη μια χιονόπτωση στις οροσειρές αυτήν την εβδομάδα.

Το καιρικό αυτό σύστημα θα «ενισχύσει» μία ζώνη σύννεφων από τα βορειοδυτικά, με αποτέλεσμα περισσότερη έντονη βροχόπτωση ανά τη χώρα.

Το Σίδνεϊ αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του ασταθούς καιρού.

Η θερμοκρασία σκαρφάλωσε πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου τα προηγούμενα 24ωρα (10+ βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο της εποχής).

Αλλά έως το απόγευμα της Πέμπτης, προβλέπεται ότι οι κάτοικοι της πόλης… θα τουρτουρίζουν πιο κοντά στους 10 βαθμούς Κελσίου υπό πυκνή νέφωση και βροχή.

Το σύστημα που ευθύνεται για την ψυχρή αλλαγή θα μπορούσε ακόμη και να ενταθεί σε ένα σύστημα χαμηλής πίεσης στα ανοικτά της ανατολικής ακτής από την Παρασκευή, ένα σενάριο που «φέρει» μια πιθανότητα να προκαλέσει ισχυρές βροχές και πλημμύρες στη βόρεια ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Η άνοιξη, επισήμανε το ABC, είναι διαβόητη για τον ευμετάβλητο καιρό, αλλά η μεταβλητότητα που παρουσιάζεται αυτή την εβδομάδα είναι ακραία.

Ενόψει της (νέας) αλλαγής των καιρικών συνθηκών, τόσο η Μελβούρνη όσο και η Καμπέρα έφτασαν τους 25 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη (οι θερμότερες ημέρες τους από το φθινόπωρο), αλλά η θερμοκρασία είχε ήδη αρχίσει να υποχωρεί από σήμερα, Τετάρτη.

The post Πτώση της θερμοκρασίας έως και 20 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους appeared first on ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.