Εκτακτη σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ για τη σύγκρουση Ισραήλ – Χεζμπολάχ

Στη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ, που θα διεξαχθεί εκτάκτως μετά από αίτημα της Γαλλίας προκειμένου να συζητηθεί η σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, θα είναι παρών και ο Αντόνιο Γκουτέρες

Το Συμβούλιο Ασφαλείας (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκαλείται να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα Τετάρτη στις 18:00 (ώρα Νέας Υόρκης στη 01:00 Πέμπτη ώρα Kύπρου), για να συζητήσει την κλιμάκωση της σύγκρουσης Ισραήλ – Χεζμπολάχ.

Σφοδροί βομβαρδισμοί των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στον Λίβανο στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 500 ανθρώπους προχθές Δευτέρα, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η σλοβένικη προεδρία του κορυφαίου οργάνου του διεθνούς οργανισμού.

Στη συνεδρίαση, που συγκλήθηκε κατόπιν επίσημου αιτήματος της Γαλλίας, θα είναι παρών ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, διευκρίνισε η προεδρία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της λιβανικής διπλωματίας Αμπντάλα Μπου Χαμπίμπ εξέφρασε απογοήτευση χθες Τρίτη για την τοποθέτηση που έκανε στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τη ραγδαία κλιμάκωση της κρίσης.

«Δεν επιλύει το πρόβλημα»

Πρόσθεσε πάντως ότι διατηρεί ελπίδες, επισημαίνοντας πως η Ουάσιγκτον είναι ο «μόνος» παράγοντας που μπορεί να παρέμβει και να βοηθήσει.

«Δεν ήταν ισχυρή. Δεν ήταν υποσχόμενη» και «δεν επιλύει το πρόβλημα», έκρινε ο κ. Χαμπίμπ, αναφερόμενος στην ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ.

Μολαταύτα, «διατηρώ ακόμη ελπίδες. Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που μπορεί να κάνει τη διαφορά» ασκώντας επιρροή στο Ισραήλ, τόνισε.

Πηγή: in.gr