Θεσσαλονίκη: Σοκάρει η μαρτυρία για τον 16χρονο και την 14χρονη που χτύπησαν με σιδερόβεργα

Συγκονίζουν οι περιγραφές της γυναίκας που έγινε μάρτυρας της άγριας επίθεσης σε ζευγάρι εφήβων την Κυριακή το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, η οποία σημειώθηκε ακριβώς έξω  από το σπίτι της στην Πολίχνη.

«Το αγόρι ήταν μέσα στα αίματα» λέει η ίδια μιλώντας στο MEGA για τις σκηνές τρόμου που εκτυλίχθηκαν έξω από το παράθυρό της.

«Όταν ήρθα εδώ, βρήκα πέντε, έξι παιδιά που μιλούσαν. Ρώτησα τι γίνεται, μου είπαν ‘μιλάμε’. Δεν έδωσα σημασία, μπήκα μέσα, σε δευτερόλεπτα χτυπάει το παντζούρι, λέω ‘τι έγινε’, φώναζε η κοπέλα ‘βοήθεια’. Το παλικάρι ήταν μέσα στα αίματα. Τον έβαλα στο σπίτι, τον έπλυνα, έκανα ό,τι μπορούσα, το παιδί ζαλιζόταν» εξηγεί στη συνέχεια.

Η γυναίκα ήθελε να πάρει την Αστυνομία και το είπε στον 16χρονο. Εκείνος απάντησε καταφατικά αρκεί να μην το μάθαιναν οι γονείς του. «Λέω ‘αυτό δεν γίνεται, κάποια στιγμή θα μάθουν’. Φοβήθηκε γιατί δεν μένει εδώ, μένει στην Πτολεμαΐδα».

Όσο για την κοπέλα του, «ήταν σε σοκ, χτυπημένη κι αυτή, φώναζε. Τους χτύπησαν με σίδερο, ήταν μέσα στα αίματα. Αυτοί έξι ήταν στην αρχή, μετά ήταν 20 άτομα και έφυγαν όλοι πάνω όταν βγήκα εγώ. Έμεινε εδώ η κοπέλα και το παλικάρι. Ευτυχώς που το παιδί μου, που είναι 8 χρονών, έλειπε στη γιαγιά του και δεν ήταν εδώ να δει όλο αυτό. Εδώ εγώ και δεν μπορούσα να κοιμηθώ όλο το βράδυ».

Ερωτική αντιζηλία ο λόγος της άγριας επίθεσης

Ο 16χρονος και η 14χρονη κοπέλα του δέχτηκαν άγρια επίθεση με σιδερόβεργα στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης από ομάδα ανηλίκων, έξι εκ των οποίων συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.

Ο 16χρονος είχε έρθει από την Πτολεμαΐδα προκειμένου να συναντηθεί με την 14χρονη. Στη θέα του ζευγαριού, η ομάδα των έξι κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους καταφέρνοντάς τους χτυπήματα, ενώ κι άλλα άτομα προστέθηκαν στη συνέχεια.

Ένας από τους έξι, μάλιστα, χτυπούσε τον 16χρονο σε κεφάλι και σώμα με την σιδερόβεργα που κρατούσε.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι δύο έφηβοι στις Αρχές, ο λόγος της επίθεσης εναντίον τους ήταν η ερωτική αντιζηλία, με την 14χρονη να αναφέρει ότι έχει δεχτεί απειλές και στο παρελθόν.

Εις βάρος των έξι συλληφθέντων μαθητών σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη εναντίον αδύναμων ατόμων, με την οποία οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι ως δράστες προσέγγισαν τα δύο θύματα και ένας εξ αυτών επιτέθηκε με μεταλλικό σωλήνα στο αγόρι, ενώ οι υπόλοιποι ανήλικοι άσκησαν σωματική βία σε βάρος του κοριτσιού. Ο σωλήνας βρέθηκε στον τόπο του συμβάντος και κατασχέθηκε, ενώ στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε ένας αναδιπλούμενος σουγιάς.