Μαζί στη ζωή: 33η Εκστρατεία Ενημέρωσης και Οικονομικής Ενίσχυσης ΠΑΣΥΚΑΦ

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ, με σκοπό την παρουσίαση της 33ης Εκστρατείας Ενημέρωσης και Οικονομικής Ενίσχυσης “Μαζί στη ζωή”, πραγματοποίησε Διάσκεψη Τύπου την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024, στη Λεβέντειο Πινακοθήκη. Με σύνθημα “Σημαίνει πολλά”, η εκστρατεία στοχεύει στη συγκέντρωση πόρων για την εξασφάλιση της συνέχισης, της ανάπτυξης και της διαρκούς βελτίωσης των υπηρεσιών, των προγραμμάτων πρόληψης και της έρευνας που προσφέρει ο Σύνδεσμος.

Κάθε εισφορά στον ΠΑΣΥΚΑΦ μεταφράζεται σε ανακούφιση, φροντίδα και υποστήριξη. Σημαίνει συμπαράσταση, δύναμη και αισιοδοξία. Κάθε συνεισφορά, όσο μικρή και αν είναι, έχει μεγάλη σημασία!

Γιατί στον ΠΑΣΥΚΑΦ γινόμαστε ένα μαζί… δίνουμε ελπίδα στη ζωή!

Οι εισφορές μπορούν να γίνονται στα γραφεία του Συνδέσμου, μέσω SMS στο 7060 με κωδικό PASYKAF 5, 3 ή 1, καθώς και ηλεκτρονικά στο www.pasykaf.org . Παράλληλα, από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί οδικός έρανος.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί Ολοήμερος Τηλεοπτικός Μαραθώνιος σε συνεργασία με τον Alpha Κύπρου. Ο έρανος θα διεξάγεται καθ’ όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, με στόχο τη συγκέντρωση 550.000 ευρώ, ώστε ο Σύνδεσμος να συνεχίσει να προσφέρει δωρεάν, παγκύπρια, υπηρεσίες, προγράμματα πρόληψης και έρευνας σε άτομα με εμπειρία καρκίνου και στις οικογένειές τους!

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ. Άννα Αχιλλεούδη, υποδέχθηκε θερμά τους προσκεκλημένους και υπογράμμισε πως «Εδώ και 4 δεκαετίες, το σύνθημα “Μαζί στη ζωή” καθοδηγεί τις δράσεις μας. Στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου και στους οικείους τους, διεκδικώντας και προσφέροντας καλύτερη ποιότητα ζωής. Η δέσμευσή μας αυτή αποτυπώνεται στις υπηρεσίες που προσφέρουμε δωρεάν, μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου που καλύπτει κάθε γωνιά της Κύπρου, διασφαλίζοντας ότι η στήριξή μας φτάνει παντού». Στη συνέχεια, ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς της εκστρατείας καθώς και όλους τους εθελοντές.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ, κύριος Νικόλας Φιλίππου, επεσήμανε πως «Πέραν των δωρεάν υπηρεσιών που προσφέρει ο Σύνδεσμος, λειτουργεί με υπερηφάνεια δύο Κέντρα Ανακουφιστικής Φροντίδας: το ΠΑΣΥΚΑΦ – ΕΔΕΜ στην επαρχία Λάρνακας, το οποίο διαθέτει 12 κλίνες, και το ΠΑΣΥΚΑΦ – Αρχάγγελος Μιχαήλ στην επαρχία Πάφου, με 9 κλίνες. Αυτά τα κέντρα παρέχουν ενδονοσοκομειακή φροντίδα σε άτομα που βιώνουν τον καρκίνο, προσφέροντας τους στήριξη και φροντίδα. Με την πολύτιμη στήριξή σας, η πολυθεματική ομάδα επαγγελματιών υγείας του Συνδέσμου το 2023 ανταποκρίθηκε στις ανάγκες 7,968 ατόμων και των οικογενειών τους, πραγματοποιώντας 39,254 συναντήσεις σε όλη την Κύπρο».

Χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Δαμιανός, και εκ μέρους του ‘Υπερήφανου Υποστηρικτή’ της εκστρατείας, ΟΠΑΠ Κύπρου, ο κ. Αλέξανδρος Ντάβος, Διευθύνων Σύμβουλος.

Η Ανώτερη Λειτουργός Πολιτικής του ΠΑΣΥΚΑΦ, κα. Μιράντα Χρυσοστόμου, παρουσίασε το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΠΑΣΥΚΑΦ με τίτλο «Υγεία & Ευεξία στην Εργασία: Δικαίωμα στην Εργασία». Το πρόγραμμα στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες: Θέματα Πολιτικής και Στήριξης ατόμων με εμπειρία καρκίνου στον εργασιακό χώρο, Εφαρμογή καλών πρακτικών στο εργασιακό περιβάλλον, Υγεία και Ευεξία στο χώρο εργασίας και Ανάπτυξη του Εθελοντισμού. Ο ΠΑΣΥΚΑΦ, ως Σύνδεσμος Ασθενών, θέτει ως προτεραιότητα τη στήριξη των ατόμων που βιώνουν την εμπειρία του καρκίνου στον χώρο εργασίας και δηλώνει σύμμαχος κάθε μικρής και μεγάλης επιχείρησης, μέσα από το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Υποστήριξης. Ο σκοπός του προγράμματος είναι: α) Να στηρίξει άτομα με εμπειρία καρκίνου και να ενισχύσει την ευεξία τους στο εργασιακό περιβάλλον. β) Να προσφέρει σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση στους εργοδότες, παρέχοντας συστάσεις και καλές πρακτικές για την αποτελεσματική υποστήριξη τόσο των εργαζομένων με εμπειρία καρκίνου όσο και του υπόλοιπου προσωπικού. γ) Να ευαισθητοποιήσει την κοινότητα σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με εμπειρία καρκίνου. δ) Να προωθήσει τροποποιήσεις στην εργατική νομοθεσία, θεσπίζοντας πολιτικές σε εθνικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, ο ΠΑΣΥΚΑΦ διοργανώνει εκδηλώσεις σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, φιλανθρωπικό δείπνο, αθλητικές ημερίδες, εκδηλώσεις αφιερωμένες στα παιδιά και την οικογένεια. Η εκστρατεία διεξάγεται σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Διενέργειας Εράνων Νόμου του 2014, με αριθ. Άδειας Ν.Π. 18/2024, που χορηγήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για την περίοδο 1/7/2024 – 31/12/2024. Όλοι οι εθελοντές συμμετέχουν έχοντας μαζί τους επίσημη εξουσιοδότηση για τον έρανο, ενώ όλες οι εισφορές προς τον ΠΑΣΥΚΑΦ αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο κοινό για τις εισφορές του, καθώς και στον ‘Υπερήφανο Υποστηρικτή’ ΟΠΑΠ Κύπρου, τον ‘Υποστηρικτή’ Eurobank, τον ‘Στρατηγικό Συνεργάτη’ Cyta Business, τον ‘Επίσημο Υποστηρικτή Προβολής’ Mesimvria, τον ‘Χορηγό Επικοινωνίας’ Alpha Κύπρου, καθώς και σε όλους τους υποστηρικτές, εθελοντές και συνεργάτες που συμμετέχουν στην εκστρατεία “Μαζί στη ζωή”.

Γιατί το να προσφέρουμε σημαίνει πολλά!