Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ 3-1: Το πάλεψε, αλλά «λύγισε» ο Δικέφαλος (vids)

Μίλησε η ποιότητα της Γαλατασαράι στην Πόλη! Ο ΠΑΟΚ πάλεψε όσο μπόρεσε, αλλά οι Τούρκοι ήταν άλλο επίπεδο και πήραν τη νίκη με 3-1 ξεκινώντας ιδανικά την πορεία τους στη League Phase του Europa League.

Έτσι ξεκίνησαν

Η Γαλατά ξεκίνησε με τον Γκιουβέντς στο τέρμα και τους Αϊχάν, Σάντσες, Μπαρντάκτσι, Τζέικομπς στην άμυνα. Σαρά και Τορέιρα ήταν στον άξονα, ο Οσιμέν στην κορυφή της επίθεσης και τριάδα πίσω του οι Γιλμάζ, Μέρτενς και Ακγκούν.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον Κοτάρσκι στο τέρμα και τους Ότο, Κεντζιόρα, Κόλεϊ και Μπάμπα τετράδα στην άμυνα ενώ στον άξονα ήταν ο Οζντόεφ με τον Καμαρά. Ο Τσάλοφ ξεκίνησε στην επίθεση και πίσω του τριάδα ήταν οι Ζίβκοβιτς, Κωνστεντέλιας και Τάισον.

Μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν

Με την ώθηση του κόσμου της η Γαλατά επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ και στα 18 δευτερόλεπτα από τη σέντρα έχασε καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Όσιμεν. Μετά το πεντάλεπτο όμως ο Δικέφαλος ισορρόπησε και άρχισε να χτυπάει στην κόντρα. Στο 6’ από πάσα του Ζίβκοβιτς ο Κωνσταντέλιας σούταρε άουτ από καλή θέση και ένα λεπτό μετά ήρθε μία ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία.

Ο Κωνσταντέλιας έφυγε στην κόντρα, δεν είδε τον Ζίβκοβιτς που ήταν μόνος στα δεξιά και όταν έδωσε στον Τσάλοφ η άμυνα της Γαλατά είχε γυρίσει, αλλά ο Ζίβκοβιτς στη συνέχεια μπόρεσε να βρει ένα σουτ, με τον Γκιουβέντς να διώχνει με τα πόδια. Ο επόπτης σήκωσε οφσάιντ για τον Κωνσταντέλια στο ξεκίνημα της φάσης η οποία ήταν όμως οριακή και είναι πιθανό να μετρούσε το γκολ αν έμπαινε.

Στο 10’ ο Κοτάρσκι έβγαλε ένα σουτ του Αϊχάν και πέντε λεπτά μετά ο Κόλεϊ πρόλαβε τον Όσιμεν με σωτήριο τάκλιν και γλίτωσε την ομάδα του. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, αλλά στο 26’ ο ΠΑΟΚ κινδύνεψε από μία τραγική ενέργεια του Ότο που έχασε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής. Ο Κοτάρσκι έβγαλε το σουτ του Όσιμεν και στη συνέχεια της φάσης έδιωξε και εκείνο του Σάρα.

Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους η Γαλατά βρήκε δύο ακόμη καλές ευκαιρίες με πλασέ του Αγκούν στο 42’ και κεφαλιά του Όσιμεν στο 44’, αλλά την πολύ μεγάλη ευκαιρία την είχε ο ΠΑΟΚ στο 45’. Από τρομερή διαγώνια μπαλιά του Κόλεϊ ο Κωνσταντέλιας έφυγε και πάλι μόνος από τα δεξιά, αλλά ο τερματοφύλακας της Γαλατά κράτησε το μηδέν με σπουδαία επέμβαση.

Τσάμπα γκολ, τον κράτησε ο Κοτάρσκι

Το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος ήταν εφιαλτικό για τον ΠΑΟΚ. Στο 48’ Μπάμπα και Κοτάρσκι πρόλαβαν και έβαλαν την κόντρα στον Γιλμάζ, αλλά από την εκτέλεση του κόρνερ ο Όσιμεν πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε ανάμεσα στα πόδια του Μπάμπα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Παρά το σοκ ο ΠΑΟΚ σταδιακά έδειξε να συνέρχεται και να κρατά την μπάλα στα πόδια του.

Στο 62’ οι «ασπρόμαυροι» βγήκαν για πολλοστή φορά στην κόντρα με τον Κωνσταντέλια, αλλά ο Μπαταχτσί έκοψε την τελική πάσα και στην κόντρα ο Κοτάρσκι πραγματοποίησε τρομερή διπλή επέμβαση σε προβολή του Όσιμεν από τη μικρή περιοχή. Και πέντε λεπτά μετά, ήρθε η ισοφάριση για τον ΠΑΟΚ.

Ισοφάρισε ο Κωνσταντέλιας, αλλά δεν άντεξε ο ΠΑΟΚ

Ο Ζίβκοβιτς βρήκε υπέροχα τον Ότο, εκείνος έκανε το γύρισμα εκεί όπου ο Γκιουβέντς έδιωξε με τα πόδια και στο ριμπάουντ ο Κωνσταντέλιας έκανε το 1-1 από κοντά παίρνοντας το αίμα του πίσω για τις ευκαιρίες που έχασε νωρίτερα.

Η χαρά του ΠΑΟΚ όμως κράτησε λίγο καθώς στο 76’ ο Αγκούν από κεφαλιά-πάσα του Όσιμεν έκανε το 2-1 από κοντά.

Ο ΠΑΟΚ δεν το έβαλε κάτω και στα τελευταία λεπτά προσπάθησε να ισοφαρίσει. Είχε μάλιστα δύο πολύ καλές στιγμές με Κόλεϊ και Ότο, αλλά γκολ δεν βρήκε. Αντίθετα, το βρήκε η Γαλατά στην τελευταία φάση του ματς, με τον Ικάρντι να διαμορφώνει το τελικό 3-1 με εξαιρετικό πλασέ από γύρισμα του Ντερμπιμπάι.

Οι συνθέσεις:

Γαλατασαράι (Μπουρούκ, 4-2-3-1): Γκιουβέντς – Αϊχάν (84’ Γέλερ), Σάντσες, Μπαρνακτσί, Τζέικομπς – Τορέιρα, Σάρα – Γιλμάζ (88’ Μπατσουαγί), Μέρτενς (78’ Ντεμιρμπάι), Ακγκούν (88’ Κουτλού) – Οσιμέν (78’ Ικάρντι)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Κοτάρσκι – Όττο, Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα – Καμαρά (81’ Μπακαγιόκο), Οζντόεφ (77’ Σβαμπ) – Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (77’ Ντεσπόντοφ), Τάισον – Τσάλοφ (70’ Τισουντάλι)