Στη λίστα και ο Εμπαπέ

Επιδημία τραυματισμών πλήττει τα μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου. Μετά τους Τερ Στέγκεν και Ρόδρι ήρθε η σειρά του Κιλιάν Εμπαπέ να τεθεί νοκάουτ για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Ο γάλλος άσος ο οποίος από χθες είναι και επίσημα το ιδιοκτησιακό αφεντικό της Καέν, υπέστη θλάση στον μηριαίο δικέφαλο του αριστερού του ποδιού στη διάρκεια του αγώνα με την Αλαβές και αντικαταστάθηκε στο 80ο λεπτό.

Αρχικά ο Κάρλο Αντσελότι θεώρησε πως ο παίκτης του ζήτησε να βγει από τον αγώνα προληπτικά. Στις χθεσινές εξετάσεις που υποβλήθηκε αποκαλύφθηκε το μέγεθος του προβλήματος το οποίο τον θέτει νοκάουτ από το ντέρμπι με την Ατλέτικο στο Μετροπολιτάνο.

Ο συγκεκριμένος τραυματισμός συνήθως απαιτεί τρεις εβδομάδες ξεκούραση και αποθεραπεία. Υπό τις παρούσες συνθήκες ο Εμπαπέ δεν θα αγωνιστεί ούτε στο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λιλ στην οποία παίζει ο αδελφός του Ιθαν αλλά και στον επόμενο αγώνα της Λα Λίγκα με τη Βιγιαρεάλ, ενώ είναι αμφίβολος και για τα παιχνίδια της Εθνικής Γαλλίας. Ο στόχος είναι να επανέλθει στο ματς με τη Θέλτα ή με την Ντόρτμουντ στο Τσάμπιονς Λιγκ, στις 22 Οκτωβρίου. Διαφορετικά τίθεται σε κίνδυνο η συμμετοχή του στο clasico του Μπερναμπέου που είναι προγραμματισμένο για τις 26 Οκτωβρίου.

Στο περιθώριο των εξετάσεων που υποβλήθηκε χθες ο Εμπαπέ πληροφορήθηκε πως η DNCG, που ελέγχει τα οικονομικά των γαλλικών ομάδων, ενέκρινε την αγορά του 80% των μετοχών της Καέν από την εταιρεία Interconnected Ventures, συμφερόντων του αρχηγού της Εθνικής Γαλλίας. Το υπόλοιπο 20% παρέμεινε στα χέρια του πρώην ιδιοκτήτη Πιερ-Αντουάν Καπτόν.

Η εξαγορά της Καέν που αγωνίζεται στη Λιγκ 2 έγινε τον Ιούλιο και μερικές ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε η απόκτηση του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γιαν Εμβιλά. Υστερα από έξι αγωνιστικές η Καέν έχει επτά βαθμούς και βρίσκεται στην 13η θέση, τέσσερις πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Για το 80% των μετοχών ο Εμπαπέ φέρεται να έδωσε 15 – 20 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας και τα εννέα εκατ. ευρώ χρέους.