Αταμάν

Οπως ο μαγνήτης. Τραβά πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας ο Εργκίν Αταμάν. Ταυτόχρονα όλοι εστιάζουν στις αντιδράσεις του τούρκου προπονητή που είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να εκραγεί. Και δύο περιστατικά μέσα σε λιγότερο από 10 ημέρες το επιβεβαίωσαν. Και έφεραν στο προσκήνιο την κουβέντα για το πόσο μπορεί να ταράξει τα νερά ο Αταμάν με μια δήλωση, μια κίνηση ή και μια χειρονομία του.

Στο πρόσφατο τουρνουά του Παναθηναϊκού στην Κύπρο, σύνδεσμος φίλων του Τριφυλλιού σήκωσε πανό που έγραφε «50 χρόνια παράνομης κατοχής». Μια αλήθεια. Ο Αταμάν βρήκε την ευκαιρία από ένα φάουλ που δόθηκε σε βάρος του Οσμάν και «βγήκε από τα ρούχα του» κατά το κοινώς λεγόμενο. Αποβλήθηκε, αλλά όχι για το διαιτητικό σφύριγμα: συνέβη επειδή εκνευρίστηκε με το πανό. Και τα επόμενα 24ωρα, ακόμη και στα ενδότερα των Πράσινων προέκυψε μείζον θέμα, βγήκαν ανακοινώσεις και όλοι θέλησαν να προσπεράσουν το θέμα, αλλά στην ουσία το έφεραν ακόμη παραπάνω στην επιφάνεια. Με τον Αταμάν να γίνεται στόχος κριτικής για τη συγκεκριμένη αντίδρασή του ακόμη και από οπαδούς του Παναθηναϊκού, γιατί προφανώς είναι άλλο το μπάσκετ και εντελώς διαφορετικά όλα τα υπόλοιπα.

Και προχθές, επεισόδιο Νο 2. Φιλικό ο Παναθηναϊκός με τη Γαλατά και ο Αταμάν,  γνωστός οπαδός της συγκεκριμένης ομάδας, έδειξε μετά το παιχνίδι τρία και ένα δάκτυλα στα χέρια του. Σκορ 3-1, για τους αδαείς. Που ήταν ο θρίαμβος της Γαλατάσαραϊ επί της Φενέρμπαχτσε στο πρόσφατο ντέρμπι του τουρκικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Ενα αχρείαστο για πολλούς πικάρισμα, κάτι που κάνουν ελάχιστα ψύχραιμοι άνθρωποι και κυρίως οπαδοί, όχι στελέχη που έχουν καίριες θέσεις σε έναν οργανισμό. Καθόλου έκπληξη πως δημιουργήθηκε ντόρος στην Τουρκία και μάλιστα η Φενέρ δεν θα δίνει στο εξής τους διεθνείς της παίκτες στις εθνικές ομάδες. Εβαλε «στοπ»! Μια πρώτη «απάντηση» στον κόουτς του Παναθηναϊκού. Είναι απίστευτο πως με δύο φιλικά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ο Εργκίν Αταμάν μπήκε στο μάτι του κυκλώνα. Με αρκετούς να λένε πως ήταν επιπολαιότητα η απόφαση για ματς στην Κύπρο και άλλους να υποστηρίζουν ότι είναι ανεπίτρεπτο ένας προπονητής να δείχνει σκορ (!) και να «τη λέει» σε οπαδούς που δεν ήταν καν εκεί.

Φυσικά, η όποια συγγνώμη, έρχεται κατόπιν εορτής. Και μάλλον δεν φτάνει στους οπαδούς της Φενέρ. Ξεκάθαρο μοιάζει πως ο τούρκος προπονητής χρειάζεται να ηρεμήσει…