Εκεί που ήμασταν και πριν

Εμπειρος τηλεοπτικός παραγωγός εξηγούσε στους συνομιλητές του ότι οι αρχισυντάκτες των εκπομπών κυνηγάνε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να εμφανιστούν στις εκπομπές, γιατί μετά την εμφάνιση του Κασσελάκη το «δράμα» του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τηλεθέαση. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ δεν «πουλάει». Πάντως το debate πήγε καλά. Δεν τράβηξε το ευρύ κοινό που προτίμησε τις σειρές του prime time, αλλά κέρδισε τους «πολιτικοποιημένους». Στους άνδρες ηλικίας 55 και άνω (κοινό με  έντονο ενδιαφέρον για την πολιτική ζωή) το ποσοστό τηλεθέασης ήταν στα επίπεδα του 15%. Προσθέστε και όσους παρακολούθησαν την τηλεμαχία από sites που την αναμετέδιδαν, δείτε και τη συζήτηση που άναψε στα social media και έχετε την εικόνα: υπάρχει ενδιαφέρον για το ΠΑΣΟΚ και όσα γίνονται εκεί. Ο Νίκος Ανδρουλάκης με την αναφορά του σε πρώτο πληθυντικό στα «όσα πετύχαμε τριπλασιάζοντας το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ» έδειξε ότι απευθύνεται συνειδητά στο στενό εκλογικό κοινό του σημερινού ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Χάρης Δούκας  ποντάρουν στην κινητοποίηση όσων έχουν απομακρυνθεί από το κόμμα και για να επιστρέψουν θέλουν αλλαγή (με πρώτη την αλλαγή αρχηγού).

Η Διαμαντοπούλου είχε καλή παρουσία αλλά ανέδειξε λιγότερο την αλλαγή που οραματίζεται και έμεινε περισσότερο στην υπενθύμιση όσων έχει κάνει. Ο Δούκας δεν κατάφερε να ξεχωρίσει (κάτι που χρειαζόταν για να επιβεβαιώσει ότι είναι φαβορί για τη δυάδα) αλλά είναι φανερό ότι στοχεύει σε όσους  θέλουν κάτι καινούργιο, κι ας μην είναι και πολύ σαφές τι θα ‘ναι αυτό. Ο Γερουλάνος ήταν διαβασμένος και σοβαρός αλλά ούτε αυτός έκανε την έκπληξη που θα του έδινε ώθηση. Ο Κατρίνης ήταν ζωηρός αλλά «στενά  ΠΑΣΟΚ» και η Γιαννακοπούλου δυναμική αλλά πολύ εριστική.

Ενδιαφέρουσα η συζήτηση, καλές και οι κόντρες που τη ζωντάνεψαν. Το debate μάλλον θα βοηθήσει να έρθει περισσότερος κόσμος στην κάλπη. Ως προς τη δυναμική των υποψηφίων, μάλλον είμαστε εκεί που ήμασταν και πριν.

Ο Χάρης Γούλιος είναι επικοινωνιολόγος,

διευθυντής Μarketing του MEGA