Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης μας είπε ότι θα λύσει τα γνωστά προβλήματα στο Αιγαίο

Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέλαβε ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Ανωτάτου Στρατηγικού Συμβουλίου όπου θα συναντηθούν με τον κ. Μητσοτάκη – Μας είπε ότι θα λύσει τα γνωστά προβλήματα στο Αιγαίο λέει ο Ερντογάν

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Μητσοτάκης μας είπε ότι θα λύσει τα γνωστά προβλήματα στο Αιγαίο, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του έξω από το τζαμί έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής, αναφερόμενος στα τελευταία επεισόδια με την ελληνική ακτοφυλακή που μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Ανωτάτου Στρατηγικού Συμβουλίου όπου θα συναντηθούν με τον κ. Μητσοτάκη.

Ερωτηθείς για τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη, τα θέματα που βρίσκονταν στην ατζέντα και πότε θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση Ανώτατου Στρατηγικού Συμβουλίου, απάντησε ότι «θα πραγματοποιήσουμε αυτή τη συνάντηση στρατηγικού συμβουλίου υψηλού επιπέδου στις αρχές του επόμενου έτους».

Επί του παρόντος, πρόσθεσε, «εκ μέρους μου ο Πρέσβης κ. (Ακίφ) Τσαγάται συνεχίζει τις συναντήσεις του με τον (Έλληνα) ομόλογό του και ως αποτέλεσμα των συνομιλιών πιθανότατα θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε στις αρχές του επόμενου έτους. Και θα συζητήσουμε αυτό το θέμα όταν βρεθούμε μαζί».

Ερωτηθείς για δεύτερη φορά ποια ήταν τα θέματα της συνάντησης με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο κ. Ερντογάν είπε: «Κυρίως τη συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατηγικού Συμβουλίου και κάποια από τα γνωστά προβλήματα στο Αιγαίο. Και αυτά τα θέματα ο Πρωθυπουργός μας είπε ότι τα βάλει στο τραπέζι και θα λύσει και αυτό το πρόβλημα».

Πηγή: ΚΥΠΕ