«Σταμάτα να βρίζεις σαν ράπερ!»

Οταν είσαι γκρινιάρης όσα καλά και αν σου τύχουν, δεν αλλάζεις. Θα παραμείνεις γκρινιάρης. Ο λόγος για τον Μαξ Φερστάπεν, που είτε με… λιακάδα, είτε με καταιγίδα τα βλέπει όλα ότι πηγαίνουν στραβά και χάνει και την ψυχραιμία του. Ο πρωταθλητής στην F1 μετά την τιμωρία που έφαγε από τη FIA (επειδή χρησιμοποίησε τη λέξη «fucking» σε συνέντευξη Τύπου) φαίνεται ότι του έπεσε τόσο βαριά που πλέον θέτει και θέμα να σηκωθεί να φύγει από τα γκραν πρι! «Είναι ανοησίες όλα αυτά και δεν μπορώ να ασχολούμαι συνέχεια με τέτοια πράγματα» ανέφερε ο Φερστάπεν, με τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται ότι τον έβαλαν και σε σκέψεις για το μέλλον του στη Formula 1. «Σίγουρα αυτά τα πράγματα επηρεάζουν τις αποφάσεις μου για το μέλλον» σχολιάζοντας το θέμα της τιμωρίας και ότι αυτό τον έχει επηρεάσει για το αν πρέπει να μείνει ή όχι στην F1. Πάντως, η  αθυροστομία του Φερστάπεν όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητη αλλά μπήκε στο στόχαστρο της FIA και του προέδρου της Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ που το πήρε… πατριωτικά. Ο ίδιος σχολιάζοντας τις βρισιές του Ολλανδού τόνισε ότι οι πιλότοι πρέπει να σταματήσουν να βρίζουν λες και είναι ράπερ! Επίσης, τόνισε ότι οι οδηγοί της F1 και κυρίως όσοι είναι του βεληνεκούς του Φερστάπεν, που θεωρούνται και πρότυπο για την κοινωνία, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο με αυτά που λένε όσο και με αυτά που κάνουν. Η FIA του επέβαλε την ποινή της κοινωνικής εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση ο Φερστάπεν φαίνεται να μην περνάει το τελευταίο διάστημα και τόσο καλά, αφού βλέπει πολύ κοντά τον εκθρονισμό του, εξαιτίας της ανοδικής πορείας του Λάντο Νόρις που τον πλησιάζει απειλητικά λίγα γκραν πρι πριν από το τέλος της φετινής περιόδου. Πάντως, το γεγονός ότι ο Φερστάπεν είναι κακοδιάθετος το τελευταίο διάστημα οφείλεται, σύμφωνα με τον πρώην πιλότο της F1 Ραλφ Σουμάχερ, στο γεγονός ότι χάνει πολλά χρήματα, κάθε φορά που δεν κερδίζει ένα γκραν πρι. «Πιστεύω ότι χάνει 1 εκατομμύριο δολάρια για κάθε αγώνα που δεν κερδίζει», υποστήριξε στο Sky ο γερμανός αναλυτής, αναφερόμενος στα μπόνους που συνοδεύουν συνήθως τα συμβόλαια της Red Bull.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η McLaren έχει το πάνω χέρι στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Mε 516 βαθμούς η McLaren είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία των κατασκευαστών αφήνοντας ύστερα από πολύ μεγάλο διάστημα τη Red Bull στη δεύτερη θέση. Ετσι, η McLaren βρίσκεται στο +41 από τη δεύτερη Red Bull (475β.), με τη βρετανική ομάδα να δείχνει πως αυτός ο τίτλος θα χαθεί πολύ δύσκολα!

Στους οδηγούς ο Μαξ Φερστάπεν παραμένει στην κορυφή των οδηγών με 331 βαθμούς, με τον Νόρις να ακολουθεί με 279 και τον Σαρλ Λεκλέρ στην τρίτη θέση με 245.

Σπίτι του ο Ρικιάρντο

Την ώρα που ο Φερστάπεν κλαίγεται για τις αναποδιές του, ο Ντανιέλ Ρικιάρντο άρχισε σιγά σιγά να μετακομίζει προς το σπίτι του. Οι τελευταίες χαμηλές του πτήσεις στο φετινό πρωτάθλημα αποτέλεσαν και τη βασική αιτία που ο αυστραλός πιλότος θα διακόψει την αγωνιστική του πορεία με την ομάδα του, RB. Φήμες αναφέρουν ότι θα τον αντικαταστήσει ήδη από τον επόμενο αγώνα ο Λίαμ Λόσον στο Τέξας. «Ξέρω ότι αυτό μπορεί να ήταν το τελευταίο μου γκραν πρι»! Ο Νεοζηλανδός είχε αντικαταστήσει πέρσι, σε πέντε γκραν πρι τον Ντάνιελ Ρικιάρντο όταν ο δεύτερος είχε σπάσει το χέρι του. Ο Λόσον εκτελεί φέτος χρέη αναπληρωματικού οδηγού και στις δύο ομάδες.