Ομαδάρες που υπόσχονται υπέροχο μπασκετικό χειμώνα

Αν σας έλεγαν να πείτε χωρίς δεύτερη σκέψη ποια είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ στη φετινή Euroleague, ποια θα ήταν η απάντηση; Ισως η Ρεάλ Μαδρίτης, πιθανόν ο Παναθηναϊκός, γιατί όχι και ο Ολυμπιακός μετά τα δύο μεγάλα συμβόλαια στους NBAers, Βεζένκοφ και Φουρνιέ. Δεν είναι καμία από τις παραπάνω. Η Φενέρμπαχτσε ήταν αυτή που σπατάλησε τα περισσότερα χρήματα και μαζί με τους παίκτες που είχε έφτασε το μπάτζετ της πάνω από τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Από κοντά η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Παναθηναϊκός, λίγο πιο πίσω ο Ολυμπιακός, η Εφές, η φυσικά η Μονακό, η Αρμάνι Μιλάνο και η Μπαρτσελόνα. Αυτές είναι και οι ομάδες που εμφανίζονται ως τα φαβορί για την οχτάδα της επόμενης σεζόν, αλλά ποιος να αφήσει έξω τις πιο «φτηνές» πλην… τίμιες Παρτιζάν, Μακάμπι, Ερυθρό Αστέρα, Βίρτους, Μπασκόνια.

Σαφώς πιο πίσω στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για τα νοκάουτ παιχνίδια θα βρούμε τη Ζαλγκίρις, τις δύο γερμανικές, Μπάγερν Μονάχου και Αλμπα Βερολίνου, όπως και τις δύο γαλλικές: τη… σταχτοπούτα Παρί και τη Βιλερμπάν. Τα λεφτά εκεί δεν… περισσεύουν, όπως δεν περισσεύει και η ποιότητα στο ρόστερ τους, οπότε δύσκολα μπορούν να μπουν σε κουβέντα για κάτι καλό. Μπορούν όμως να καθορίσουν πολλά με τις – λίγες – νίκες που θα κάνουν και να αλλάξουν τις βαθμολογικές ισορροπίες.

Κοιτάζοντας τις ομάδες της Euroleague και τους παίκτες που αγωνίζονται σε αυτές, είναι πια ξεκάθαρο πως πάμε για μια διοργάνωση που μπορεί να αφήσει εποχή. Οσον αφορά την ποιότητα των αγώνων της. Αν πέρσι είδαμε το ματς του αιώνα μεταξύ της Ρεάλ και της Εφές, που κρίθηκε ύστερα από τέσσερις παρατάσεις, φέτος μπορούμε να δούμε ακόμα περισσότερα σαν αυτό. Και σίγουρα μέσα σε αυτά; Οι δύο ελληνικές ομάδες, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, που ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό και δείχνουν ικανές να κρατήσουν την κούπα σε ελληνικό έδαφος.