Νέο ισραηλινό χτύπημα κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού

Συνεχίζονται τα χτυπήματα από το Ισραήλ μετά τη δολοφονία του Νασράλα – Τριήμερο πένθος στον Λίβανο

Νέο ισραηλινό πλήγμα καταγράφηκε, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου, στη Βηρυτό, με τα πυρά να πλήττουν αποθήκη κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Σημειώνεται ότι πολυάριθμα πλήγματα των ισραηλινών δυνάμεων πραγματοποιήθηκαν στο προπύργιο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας, μετά τη χθεσινή δολοφονία του αρχηγού της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

غارات قرب مطار بيروت pic.twitter.com/tenNInTJsw

— Ali Bk (@Bk_Hanas) September 28, 2024

Ζωντανά πλάνα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων έδειξαν καπνό να βγαίνει, μετά το χτύπημα, από την περιοχή κοντά στον διάδρομο προσγείωσης. Η κυβέρνηση του Λιβάνου κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι είναι νεκρός ο ηγέτης της Χασάν Νασράλα

 Χαμενεΐ για δολοφονία Νασράλα: Το Ισραήλ να γνωρίζει πως δεν μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στη Χεζμπολάχ

Ποιος είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Χασάν Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντίν

«Μετά το μαρτύριο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος μπαίνει στον κατάλογο των ανθρώπων που σκοτώθηκαν από την ύπουλη ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο, κηρύσσεται επίσημο πένθος» από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι δηλώσε νωρίτερα ότι η χώρα του είναι αντιμέτωπη με την απειλή κινδύνου.

Ο Μικάτι συγκάλεσε κατεπείγουσα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και ανακοίνωσε ότι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες θα είναι κλειστές την Δευτέρα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα